“Joves per emprendre” ajuda 15 maresmencs a fer el seu pla d’empresa

 

Avui ha finalitzat la primera edició de “Joves per emprendre”, un programa liderat pel Consell Comarcal del Maresme i impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona en el marc de la Garantia Juvenil. Es basa en l’acompanyament de persones menors de 30 anys en la definició i posada en marxa del seu propi negoci. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, ha escoltat els projectes d’empresa que han treballat els i les joves participants  i els ha desitjat sort en el nou camí laboral.

“Joves per emprendre” és un projecte orientat als joves menors de 30 anys  per formar-los i assessorar-los en el seu projecte empresarial i l´eventual creació de la seva pròpia empresa. El programa és gratuït per als seus beneficiaris.

Contempla dues fases: una de formació grupal i individual en àrees de coneixement que permetin a l´alumne avançar en la definició del model de negoci i una altra de mentoring i acompanyament.

Els 15 joves maresmencs que han participat en aquesta edició del programa han aprofitat la formació i avui han presentat el seu pla d’empresa: muntatges audiovisuals, gestió d’esdeveniments corporatius, mediació artística, entrenadors personals, comerç i espai lúdic per a adults… són alguns dels negocis d’aquests joves emprenadors. Uns acaben de crear la seva empresa i altres confien en fer-ho aviat.

El president del CCM, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, els ha encoratjat a no defallir davant les dificultats que es plantegen en el dia a dia i en estar “amatents a les necessitats de la gent. L’esperit emprenedor requereix inquietuds, voluntat de superació, curiositat i mirar molt de prop la societat per detectar les seves necessitats i saber com donar-hi resposta”.

Tant el Consell Comarcal com la Cambra de Comerç han fet una valoració molt positiva del programa i es plantegen donar-hi continuïtat amb la programació d’una nova edició de Joves per emprendre.