L’Ajuntament de Premià de Dalt programa tres obres de teatre dins de la Tardor Infantil

Enguany, una de les tres representacions teatrals previstes es farà a la Biblioteca Municipal, inaugurada aquest estiu.
La programació cultural de l’Ajuntament adreçada als més menuts, la Tardor Infantil que enguany arriba a la seva tercera edició, començarà el 25 d’octubre a les 6 de la tarda amb Els contes de l’Anna a càrrec de l’Anna Roca, a la Biblioteca Municipal, al recinte de Can Figueres (Riera de Sant Pere, 88).


Els contes de l’Anna il·lustra com ensenyar els infants coses tan imprescindibles com ara no posar-se el dit al nas, no tenir gelosia d’un germà petit que acaba d’arribar a casa o com respectar la natura, entre d’altres. A través dels contes, i d’una manera amena i divertida que agradarà tothom, l’Anna Roca -una actriu d’Olot que es dedica a ensenyar teatre a escoles de primària i secundària d’ençà que va acabar els seus estudis de teatre a l’Institut Festino Barocco de Barcelona- amb un llenguatge senzill i directe explicarà diferents contes a partir dels quals els més menuts aprendran moltes i moltes coses… mentre es queden del tot embadalits.

La segona representació teatral és un espectacle de titelles de contingut ecològic, Història d’un bosc, que interpretarà la companyia Renaixença el diumenge 30 de novembre al Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume (Riera de Sant Pere, 135), també a les 6 de la tarda. Aquesta història de titelles ens presenta en Modest, un noi que viu sol en un indret natural ple d’arbre i animalons amb qui comparteix la seva tranquil·litat. De sobte, però, el soroll, la contaminació, les deixalles… faran trontollar l’equilibri dels boscos. I l’arribada d’un nou veí, el Sr. Pèrfid, posarà tot l’entorn verd en greu perill. En Modest i els seus amics animalons ens ensenyaran com és d’important mantenir l’equilibri del medi ambient, i decidiran donar-li tota una lliçó a l’insensible Sr. Pèrfid, amb l’ajut dels nens i nenes de Premià de Dalt.

Rucs, la maledicció del bruixot és la tercera i última obra de teatre de la Tardor Infantil d’enguany. Es tracta d’un espectacle que combina tècniques teatrals diverses -sota la direcció del popular actor de Vilanova i la Geltrú, Toni Albà- per donar-nos a conèixer l’aventura de dos comediants condemnats a anar de poble en poble explicant La maledicció del bruixot. L’aventura comença fa molts anys, en un país molt llunyà en el qual un rei molt poderós se’n va a la Guerra del Cigró, confiant el seu reialme i la seva filla, la princesa Caterina, al mag de la Berruga Verda. El mag, seduït per la bellesa de la noia, li demana la mà, però la princesa li dóna carbassa perquè està enamorada del príncep Rossend. El mag de la Berruga Verda, engelosit, la converteix en granota, i el príncep Rossend començarà tota una sèrie d’aventures sorprenents per poder desfer aquest terrible encanteri.

Les entrades per a les obres de teatre de la Tardor Infantil es poden comprar al Servei de Cultura (a la Casa de Cultura Can Figueres. Tel. 93 754 83 25) i al Punt d’Informació Juvenil La Fletxa (Torrent Santa Anna, 6. Tel. 93 754 80 19). El preu de les entrades pels menuts és de 4€ a taquilla, 3€ anticipada; i de 5€ pels adults a taquilla, 3€ si la compren de forma anticipada.