L’Ajuntament de Canet s’oposa a la guerra contra l’Iraq

Comunicat de l´Ajuntament de Canet de Mar

El proper dimarts 18 de febrer, el Ple de l´Ajuntament de Canet de Mar aprovarà una moció contra la guerra de l´Iraq.

Amb aquesta moció, volem fer palès el nostre més enèrgic rebuig a una guerra d´interessos que limita els drets i les llibertats dels pobles i de les persones.

L´excusa per aquesta guerra són les armes de destrucció massiva que, suposadament, té l´Iraq. Ni el govern nord-americà, ni tampoc el britànic han aportat proves determinants que demostrin aquest fet.

Les armes de destrucció massiva no han d´existir. I s´haurien d´eliminar les que hi ha, les tingui el país que sigui. Les armes biològiques, les químiques i els arsenals nuclears només contribueixen a incrementar aquest món d´angoixa i amenaces en què alguns éssers humans ens volen endinsar.

Per tot això, des de l´Ajuntament de Canet

MANIFESTEM la nostra OPOSICIÓ a qualsevol atac i intervenció militar a l´Iraq, tingui o no l´autorització de l´ONU, perquè no volem armes, morts, desesperació, misèria, malalties … no volem GUERRA.

REBUTGEM el règim dictatorial de l´Iraq, imposat per Saddam Hussein, que oprimeix i priva de llibertat el seu poble. EXPRESSEM el nostre suport als sectors democràtics del país i apostem per un Iraq lliure i pacífic.

EXIGIM el desarmament de tots els països que disposen d´armes de destrucció massiva i que estan sumint el món sencer en el TERROR i en l´ODI dels uns cap als altres.

DEMANEM als governs que donen suport a aquesta GUERRA, que reflexionin i els EXIGIM PAU SENSE ARMES.

Ens OPOSEM a que el govern d´Espanya s´afegeixi a l´actitud bel.licista dels Estats Units.

I als canetencs i les canetenques us CONVIDEM a MANIFESTAR el vostre rebuig a la GUERRA CONTRA L´IRAQ. En concret, a la manifestació d´aquest dissabte, 15 de febrer, a les 17.00 hores, que sortirà del Passeig de Gràcia de Barcelona i anirà fins a Plaça de Catalunya.

Tots els que estigueu en contra de la guerra i el dissabte 15 de febrer no aneu a la manifestació de Barcelona, us CONVIDEM a venir davant de l´Ajuntament a les 5 de la tarda, per fer 5 minuts de silenci com a mostra del nostre rebuig i disconformitat amb la guerra.

PER LA PAU, ATUREM LA GUERRA!!!


Ajuntament de Canet de Mar

Podeu donar-vos les vostres opinions a través d’aquest correu


13 de febrer de 2003