L’Ajuntament de Dosrius ha sol·licitat millores a les carreteres que afecten el municipi i que són competències de la Generalitat

El passat 17 de desembre es va tenir una reunió amb el Director General de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, per demanar-li, urgentment, les intervencions que considerem de primera necessitat en el nostre municipi, per garantir la seguretat de les persones, tant circulant amb vehicle com per als vianants.


Les persones del municipi de Dosrius tenen una necessitat de mobilitat molt elevada i la seva majoria utilitzen la via de comunicació B-501, la qual té unes mancances de seguretat molt importants i en el decurs dels últims dos anys ja hem tingut diverses reunions amb el Departament de Carreteres de la Generalitat per al seu arranjament, ja que malauradament hi ha hagut desgràcies personals en aquests gairebé 4 Km. de carretera.

Al mateix temps, en aquesta reunió es va deixar un escrit adreçat al Departament fent constar les necessitats i possibles solucions proposades.

L´escrit diu textualment:


Sr. Jordi Follia
Director General de Carreteres
Generalitat de Catalunya
Av. Josep Tarradellas, 2
Barcelona


Benvolgut senyor,

La present és per transmetre-li, per enèsima vegada, la necessitat molt urgent de fer una sèrie d´actuacions en carreteres que són de la seva competència en el municipi de Dosrius.

Aquestes actuacions o problemàtiques s´emmarquen en tres punts concrets:

·El carrer Mossèn Cinto Verdaguer
.El tema de la Variant.
·La Carretera B-501 de Dosrius a la connexió a l´autovia Mataró-Granollers.

Pel que fa a l´entrada del carrer Mossèn Cinto Verdaguer no hi ha dia que no tinguem un ensurt i malauradament no tardarà massa a què haguem de lamentar desgràcies personals. Els vehicles entren en el municipi a una velocitat desorbitada, avançant camions i tot això dins d´un nucli urbà. Quan truco per intentar resoldre aquestes problemàtiques em trobo amb unes actituds que no diuen massa d´un professional que la seva tasca està directament relacionada amb la seguretat de les persones, sense donar cap mena de solució, estant totalment a la defensiva, amb excuses del tot improcedents, ja que evitant l´avançament en aquest indret, construint plataformes reductores i fent funcionar els semàfors, seguríssim que evitaríem aquests ensurts que cada dia estan succeint en aquesta entrada del municipi.

Pel que fa a la Variant fa massa anys que estem parlant de solucionar el trànsit de dins del nucli de Dosrius, des de l´any 1999 que ja estaven a punt de construir el pont sobre la Riera de Rials, a l´alçada del Pla dels Gitanos, i per qüestions d´una altra obra es va tirar enrera. Els veïns i veïnes del municipi no han vist cap actuació en ferm, i per això els sol·licito que al més aviat possible treguin a la llum el projecte informatiu que em consta que ja està finalitzat.

Quant als 3,5 Km. de Carretera entre Dosrius i la rotonda situada entre Mataró Granollers, les tèbies actuacions que s´hi ha realitzat en cap moment han reduït la perillositat que aquest tram vital de comunicació entre Dosrius, Mataró i Barcelona pateix constantment. Segons estadístiques del seu departament, circulen per aquesta via de comunicació, uns 7.500 cotxes diaris de mitjana, amb gran quantitat de camions. Les proteccions que es varen instal·lar l´any 1998 no tenen, en el 90% dels indrets, cap més altra utilitat que fer més perillós aquest tram tant utilitzat de carretera. No fa massa dies va haver-hi un accident mortal on hi van perdre la vida dos joves del municipi. Constantment hi ha topades per culpa d´aquestes “biones” protectores tan mal instal·lades. Es va fer una molt bona actuació a la carretera que va de Dosrius a Llinars, la qual té un índex de trànsit que es pot comptabilitzar d´ 1 a 10, en referència als 3,5 Km. de Dosrius direcció Argentona. També voldria comentar-li en aquest escrit, que la carretera que va de Dosrius a Canyamars, de les mateixes característiques que aquests horribles 3,5 Km., té un tractament molt més afable, molt més senzill, més agradable i en conseqüència molt més segur.

Li sol·licito que aquests 3,5 Km. de carretera, vital per al nostre municipi, ja que el 95% de la mobilitat obligada de Dosrius ha d´utilitzar aquesta via de comunicació, siguin arranjats, fent desaparèixer “biones” protectores que no tenen cap sentit i donant-li una amplitud per banda com en alguns punts, molt esporàdics, s´ha realitzat, ja que la perillositat que comporta transitar per aquesta carretera és d´un grau massa elevat.

Atentament. Josep Jo i Munné. Alcalde. Dosrius, 17 de desembre de 2002”

Josep Jo i Munné
Alcalde