L´Ajuntament de Mataró i 8 agrupacions de comerciants acorden un paquet de mesures per garantir la competitivitat del comerç urbà davant la possible implantació d´una “locomotora comercial”

Avui, dimarts 25 de febrer, l´Ajuntament i vuit agrupacions de comerciants i marxants han acordat per escrit treballar conjuntament per garantir la competitivitat del comerç urbà davant la possible implantació d´una “locomotora comercial de gran format” a la trama urbana de la ciutat.


Els acords queden escrits en dos convenis que es convertiran en un annex del Programa d´Orientació per als Equipaments Comercials (POEC), aprovat provisionalment pel Ple de l´Ajuntament a començament de mes. El POEC és una figura d’ordenació comercial recollida en la Llei d’Equipaments Comercials del 2000 que té com a objectiu establir un model comercial i ordenar el creixement de l’oferta amb criteris d’equilibri i sostenibilitat. En el cas de Mataró, el POEC estableix quin és el desenvolupament més convenient per potenciar la capitalitat comercial de la ciutat.

Els dos convenis estableixen un seguit de compromisos davant la possible arribada a la ciutat d´una “locomotora comercial de gran format”. Des de fa uns mesos es debat la idoneïtat i la possibilitat d´implantació d´una “locomotora” a l´entorn de la nova ronda Barceló.

Els subscriptors dels acords

El primer dels convenis de col·laboració recull els acords destinats garantir la competitivitat del comerç urbà presos per l´Ajuntament, la Unió de Botiguers, Comerç Mataró Centre, Cerdanyola Comercial, l´Associació Centre Comercial Plaça de Cuba i Rodalies, l´Associació de Venedors Plaça Gran i Rodalies, La Gran Botiga i l´Associació de Marxants del Maresme. En qualitat d´adherit, també s´ha signat l´acord l´entitat Nou Centre Nou Parc.

El segon dels convenis tracta específicament dels acords destinats a millorar i modernitzar els mercats setmanals de venda no sendentària i, per tant, els signen representants de l´Ajuntament i de l´Associació de Marxants del Maresme.

Per part de l´Ajuntament, a banda dels representants del govern, els dos convenis els subscriu també el grup municipal del PP.