L’alcalde d’Arenys de Mar explica els reptes de futur al port en una reunió amb la confraria de pescadors

L’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, va explicar ahir en una entrevista amb el nou patró major de la confraria de pescadors Sant Elm, Mauricio Pulido, i el seu antecessor, Antonio Marzoa, els reptes de futur per dinamitzar el port d’Arenys i van repassar millores pendents a les instal·lacions portuàries. L’alcalde va avançar que l’Ajuntament obrirà converses durant aquest any per posar a debat tant amb els pescadors com amb la resta de sectors empresarials -nàutica, restauració…- els plantejaments del Pla Especial del Port, que marcarà la transformació de les instal·lacions durant els pròxims 25 anys. Aquesta és una de les prioritats de l’agenda de treball del nou coordinador del planejament urbanístic municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Genís Carbó, que es va incorporar ahir 1 de març al consistori.El patró major de la confraria de pescadors Sant Elm, Mauricio Pulido, va aprofitar l’entrevista per repassar les millores que hi ha pendents al port d’Arenys i demanar a l’alcalde, Miquel Rubirola, que els ajudi a posar fil a l’agulla. Els responsables de la confraria van sol·licitar que es repari el ferm de l’accés al port, que en algun tram presenta força sots i està molt malmès, i van queixar-se de què algunes de les casetes de treball dels pescadors pateixen humitats.

L’alcalde va explicar els acords a què va arribar amb la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, i amb el cap de zona, Justo Nieto, amb qui es va entrevistar fa uns dies. Una de les novetats és el compromís de condicionar l’aparcament de la primera platja. Ports de la Generalitat s’ha compromès a col·locar-hi enllumenat i senyalitzar les places d’estacionament amb llambordes. Rubirola va assenyalar que s’ha descartat fer una actuació dura perquè impermeabilitzaria l’espai. En canvi, per millorar la recollida d’aigües pluvials, que s’estanquen just a l’entrada de l’aparcament, s’optarà per col·locar una reixa longitudinal.

En la reunió amb la gerent de Ports de la Generalitat també es va parlar de la seguretat al port d’Arenys i es va plantejar que els Mossos d’Esquadra assumeixin, com fins ara la seguretat, i que la Policia Local tingui responsabilitat en matèria de trànsit. Un altre repte pendent és la retirada de la dotzena de vehicles abandonats que hi ha al recinte del port. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antoni Burcet, ha explicat que hi ha en marxa una subhasta per accelerar la retirada d’aquests cotxes, que hauran d’anar al desguàs. Finalment, tal com va explicar ahir l’alcalde en l’entrevista amb la confraria, Ports de la Generalitat ha d’estudiar la proposta del Ministeri de Medi Ambient de construir un nou espigó. Precisament ara, haurà d’analitzar-ne la viabilitat, així com la longitud i l’orientació de l’espigó.