L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez és el nou president del Consell Comarcal del Maresme

 

L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU) relleva Josep Jo (PSC) al capdavant del Consell Comarcal del Maresme. Miquel Àngel Martínez ha estat escollit president de l’administració comarcal després que hagin pres posessió de l’acta de conseller/a comarcal els 33 nous regidors i regidores que constituiran el plenari comarcal durant els propers 4 anys.

 

Miquel Àngel Martínez i Camarasa ha estat investit president del Consell Comarcal del Maresme en segona votació amb els 12 vots favorables dells consellers i conselleres comarcals de CiU i els 4 del PP. El PSC ha votat el seu candidat (l’alcalde de Sant Cebrià de Vallalta Pere Vega) i ERC, ICV, CUP i PxC s’han abstingut.

En el seu discurs, el nou president comarcal ha destacat “En nosaltres trobareu la millor predisposició per arribar a acords i podeu tenir la seguretat que tot el nostre equip s’esforçarà de valent per gestionar de la millor manera aquest Consell, un Consell que és i ha de seguir sent un referent per Catalunya“. També ha explicat que l’aspiració del nou equip de govern és que el Consell Comarcal del Maresme sigui “un espai i un referent de trobada entre els 30 ajuntaments del Maresme“.

 Podeu llegir el discurs sencer, CLICANT AQUÍ

Dades del nou plenari

El nou govern comarcal està format pels 12 consellers i conselleres de CiU i els 4 del PP. A l’oposició es manté el PSC (9 representants), ERC (4), ICV (2), CUP (1) i PxC (1). Les eleccions municipals del 15 de maig han provocat una important renovació del plenari del CCM. Només el 30% dels 33 consellers/es comarcals que avui han pres posessió del seu escó repeteixen com a conseller/a comarcal. D’altra banda, s’ha incrementat la presència de grups polítics amb la incorporació de la CUP i de PxC.

En aquest nou mandat, els consellers comarcals, que obligatòriament, han de ser regidors o regidores d’algun ajuntament de la comarca, provenen de 19 municipis i els que més consellers/es aporten són Mataró i El Masnou (4 cada municipi) i Malgrat de Mar (3).

En quant a la presència de dones, hi ha hagut una lleugera reducció (de 13 l’anterior mandat, s’ha passat a 12).

Després del Ple de constitució, s’ha celebrat el Ple d’organització del CCM que en aquest mandat comptarà amb Maria Isabel Farreres (CiU) i Diego Sánchez (PP) com a vicepresidents 1r i 2n respectivament.

De les 3 àrees operatives que va haver-hi el mandat anterior es passa a 4 que estaran liderades políticament per Neus Serra (CIU), Alfons Molons (CiU), Antoni Valls (CiU) i José Manuel López (PP)

PRESIDÈNCIA DEL CCM

mandat 2011-2015

 

Miquel Àngel Martínez i Camarasa

PRESIDENT

 

Maria Isabel Ferreras i Cano

VICEPRESIDENTA 1a

 

Diego Sánchez i Simón

VICEPRESIDENT 2N

 

GERÈNCIA

Ramon Llastarry i Canadell


ÀREES OPERATIVES
Benestar Social i Educació Medi Ambient Cooperació Municipal i Planificació

Promoció Econòmica


 

Consellera:

Neus Serra i Bosch (CiU)

 

Assessora:

Cristina Xatart

 

Conseller:

Antoni Valls i Pou (CiU)

 

Assessora:

Laura Martínez

 

Conseller:

Alfons Molons i Antiu (CiU)

 

Assessora:

Susanna Romero

 

Conseller:

José Manuel López i González (PP)

 

Assesor:

Xavier Zarco