L’atur baixa al Maresme per sisè mes consecutiu

El mes d’agost ha deixat bones notícies al Maresme. El nombre de persones aturades ha baixat i és el sisè mes consecutiu que ho fa. Les darreres dades disponibles xifren en 38.108 les persones inscrites com a demandants de feina, 147 menys que el mes anterior.

Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, reflecteixen que el Maresme ha tingut un comportament diferent al de la província de Barcelona i al de Catalunya. Mentre a la comarca l’atur ha seguit la tendència a la baixa, a nivell provincial i català s’ha detectat un lleuger increment.

El descens de les persones inscrites com a demandants de feina baixa en tots els grups d’edat a excepció del col·lectiu de més de 45 anys que registra un increment de 34 persones.

D’altra banda, les dades per sectors econòmics indiquen que la desocupació ha baixat a l’agricultura, a la construcció i al col·lectiu SOA (Sense Ocupació Anterior) i en canvi ha augmentat a la indústria i als serveis.

A nivell local, el comportament dels diferents municipis ha estat no ha estat homogeni. El descens de l’atur s’ha concentrat en 16 poblacions: Alella, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. A les 14 restants s’han registrat lleugers increments.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal: