L´espectacle de titelles “Pere Flash. Telesalut” fomenta els hàbits de salut en els infants

El Servei de Benestar Social, Salut i Consum de l’ajuntament de Mataró ha posat en marxa per tercer any consecutiu l’espectacle de titelles “Pere Flash. Telesalut”. L’activitat, que es porta a terme a les escoles, forma part d’un programa per fomentar i treballar hàbits més saludables en els infants.


El programa “Pere Flash. Telesalut” compta amb la col.laboració de l’Institut Municipal d’Educació i del Patronat Municipal de Cultura. L’activitat pretén vincular les famílies en la proposta educativa, ajudar a la reflexió sobre els propis comportaments i els estils de vida actuals i la incidència d’aquests en el dia a dia i les repercussions en la salut.

L’espectacle de titelles va dirigit als alumnes de cicle inicial d’educació primària. En aquesta edició, que es va iniciar el passat març i es farà també del 3 al 14 de maig, hi participaran 14 escoles i el proper curs escolar continuarà a la resta d’escoles.

“Pere Flash. Telesalut”, espectacle creat per la companyia de teatre de titelles Binixiflat, és el resultat del treball conjunt d’un grup de pares i mares, mestres i tècnics de salut municipals. Es va estrenar el curs escolar 2001-2002 i donat el resultat positiu que ha obtingut s’ha anat repetint l’experiència.

Després de la primera edició es va elaborar el vídeo “Les entrevistes d’en Pere Flash” que permet continuar el treball a les escoles.

L’obra de titelles a través de situacions divertides i diferents personatges tracten els següents continguts:

. L’organització familiar: el treball de la mare fora de casa, el rol del pare, els horaris i les presses, la televisió i els jocs d’ordinador.

. Promoció d’una alimentació saludable.

. Hàbits d’higiene personal.

. El descans i les hores d’esbarjo.

. La publicitat i les relacions personals.

Tots aquest aspectes es vinculen amb els àmbits on es desenvolupa el vida diària dels infants: l’escola, la casa i l’entorn.