L´IES Miquel Biada de Mataró estudia com reduir l´impacte mediambiental d´alguns residus de la Carbonífera del Ebro

L´IES Miquel Biada i l´empresa Carbonífera del Ebro SA han arribat a un acord de col·laboració per desenvolupar un treball d´investigació relacionat amb les possibles aplicacions mediambientals dels àcids húmics del lignit (carbó). L´IES Miquel Biada durà a terme aquest projecte a través del departament de Química.


L´objectiu del protocol de col·laboració a que han arribat ambdues entitats és investigar com abaratir els processos de tractament de determinats residus i reduir el seu impacte mediambiental. En concret, l´estudi analitzarà com aplicar àcids húmics de lignit en el tractament de residus de metalls pesants i en altres àmbits com ara el fitosanitari.

El president de l´Institut Municipal d´Educació, Sergi Bonamusa, i el director gerent de Carbonífera del Ebro SA, Miguel Godia, van signar el passat 8 de maig el protocol de col·laboració, que s´emmarca en la línia d´acords establerts pel centre d´educació amb el món empresarial en les diferents disciplines que imparteix. L´empresa, que té la seva seu a Mequinensa i es dedica a l´extracció de carbó de lignit negre a la zona d´Aragó i Catalunya, es va posar en contacte amb l´Institut Miquel Biada interessats en la tecnologia que està desenvolupant el professor Biada Ramon Grau fruit de la seva tesi doctoral.