La cantant premianenca Berta reivindica la unitat dels Països Catalans en el seu discurs dels Correllengua 2003 a Premià de Dalt

Premià de Dalt va rebre la flama del Correllengua 2003 diumenge 28 de setembre, passades les 9 del vespre, a a plaça de la Vila. En un acte senzill però emotiu, prop d´un centenar de persones van acompanyar els representants municipals amb l´alcalde, Joan Baliarda (ciu) i la regidora de Cultura, Esther Iglesias (ciu) al front, per a llegir el manifest a favor del reconeixement de la llengua catalana arreu del territori.


La regidora de Cultura va presentar l´acte i va donar pas al responsable de la Coordinadora d´Associacions per la Llengua Catalana (CAL) al Maresme, Genís Biada, i la persona encarregada de llegir enguany el manifest, en aquesta ocasió la cantant de Premià de Dalt, Berta.

Sota el lema Català, llengua i futur per a un poble, la Berta va iniciar la lectura del manifest que defensa la unitat i l´oficialitat del català en tot el seu territori i en reclama també un major ús social. La cantant premianenca es va emocionar al final del seu discurs, que va finalitzar amb els visca dirigits en aquesta ocasió al Correllengua, a la llengua catalana i als Països Catalans.

Berta és veïna de Premià de Dalt i una de les veus de més èxit en el panorama del pop català, després de vendre un gran nombre de còpies del seu darrer treball discogràfic, Tan al límit. Des de la regidoria de Cultura de l´Ajuntament de Premià de Dalt s´ha cregut convenient convidar-la a llegir el manifest del Correllengua 2003, tant per la seva popularitat com per la seva joventut i perquè aporta el seu gra de sorra demostrant que l´èxit també arriba component i cantant en català.

El Correllengua va començar a Andorra el 6 de setembre i acabarà a Perpinyà el 8 de novembre, després de recórrer la gran majoria de comarques, viles i ciutats dels Països Catalans entre els quals hi ha Premià de Dalt.