La cercavila ambiental del Maresme participarà a la Festa de la Sostenibilitat

 

La Festa de la Sostenibilitat, que organitza aquest cap de setmana l’Agència de Residus de Catalunya, animarà els visitants amb la cercavila ambiental que el Consell Comarcal ha portat als municipis del Maresme en els quals gestiona el servei de recollida selectiva. L’espectacle -format per xanquers, percutes i contenidors mòbils- sensibilitza d’una manera lúdica sobre la necessitat de dipositar cada residu en el seu contenidor: “Apunta-t’ho: RECICLA BÉ!

El doble vessant de la campanya: informatiu i lúdic encaixa perfectament en l’ambient que l’Agència de Residus vol donar a la Festa de la gent que cuida el medi ambient. La cercavila animarà la festa que se celebrarà dissabte al Moll de la Fusta a les 13:00h, a les 17:35h i a les 18:45h.

 
La Festa de la Sostenibilitat oferirà des de les 11 del matí música en directe, actuacions infantils, jocs del reciclatge i tallers per aprendre a ser encara més sostenible. Es podran visitar exposicions i algunes de les activitats que es duen a terme des del Departament de Territori i Sostenibilitat i Ecoembes. I gaudir de menjar Eco i de proximitat. Podeu trobar la programació, CLICANT AQUÍ

El nou format de cercavila ambiental que ha donat aquest any el CCM a la campanya de sensibilitació ha tingut molt bona acollida tant per l’Agència de Residus com per part dels municipis maresmencs en els quals s’hi ha presentat: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Dosrius, El Masnou, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna i Teià. L’espectacle que es va estrenar el mes de desembre de 2013 va finalitzar temporada el mes de març. Durant tres mesos es va animar la població a plantejar dubtes i a col·laborar activament en l’increment de la qualitat de la recollida selectiva

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal va optar per donar aquest nou aire a la campanya de sensibilització ambiental per arribar d’una manera lúdica, festiva i educativa a un públic familiar. L’objectiu de l’espectacle és fomentar la recollida selectiva de les tres fraccions clàssiques (paper i cartró, vidre i envasos) i augmentar-ne la seva qualitat tot reduint el volum de materials inapropiats que es dipositen als contenidors blau, verd i groc. A l’espectacle que es presentarà dissabte a Barcelona s’ha afegit la fracció d’orgànica (contenidor marró).