La comarca impulsarà les activitats econòmiques vinculades al mar a partir de la constitució de l’associació Maresme Marítim

 

El Consell Comarcal, els ajuntaments de Mataró, d’Arenys de Mar, El Masnou i Premià de Mar, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Fundació Tecnocampus, els ports de Mataró, El Masnou, El Balís de Sant Andreu de Llavaneres i la Federació d’Associacions i Gremis empresarials del Maresme (FAGEM) constituiran l’associació Maresme Marítim per fomentar les activitats econòmiques vinculades al món del mar.

Els 11 ens públics i privats que impulsen l’associació Maresme Marítim treballen amb la previsió de poder fer la constitució formal a la tardor, quan tots els seus membres hagin finalitzat el procés administratiu legal d´aprovació dels estatuts i s´hagin presentat a la Generalitat de Catalunya per a la seva validació.


L´objectiu de l´Associació és la consolidació d´aquest clúster a la comarca del Maresme per fomentar les activitats econòmiques vinculades al mar. En l´actualitat s´està treballant en el Pla d´accions, definit pels següents àmbits de treball: Empresa i emprenedoria, Pesca i aqüicultura, Turisme blau, Vela per a tothom, Ports i front marítim, Formació Blava i el Portal blau a Internet.


Els projectes més avançats són la internacionalització d´empreses de manteniment i reparació de vaixells, la recuperació de l´aqüicultura, la formació universitària esportiva especialitzada en esports nàutics i el turisme gastronòmic  relacionat amb els productes del mar.