La comissió de seguiment del porta a porta de Vilassar de Mar ja està en marxa

Dijous passat es va reunir per primera vegada per tractar temes relacionats amb el seguiment i control del sistema de recollida selectiva implantat a Vilassar de Mar. A la reunió van acudir 9 dels 13 membres que s´hi van apuntar i es va fixar el calendari de les properes reunions. El 12 de febrer faran una visita a la deixalleria mancomunada entre Vilassar de Mar, Cabrera i Cabrils que ja té data d´inauguració, el 29 de febrer. El 21 de febrer els integrants de la comissió del Porta a Porta visitaran la planta de tractament de la brossa orgànica de Castelldefels on coneixeran de primera mà el procés que segueix la brossa des que arriba i fins que es transforma en compost.


Altres temes que es van tractar a la reunió van ser la possibilitat d´incrementar la vigilància en alguns punts de la recollida així com valorar la possibilitat d´incrementar un dia més la recollida de la brossa orgànica durant els mesos d´estiu. Cal recordar que la comissió del porta a porta pot presentar propostes al Consell Ambiental Municipal perquè es puguin aprovar, i tot el que s´aprovi en aquest fòrum anirà com a proposta a la junta de govern local. A banda de la comissió del Porta a Porta al consell Ambiental municipal s´han creat 4 comissions més: una dedicada a platges, una altra a assolir els compromisos de l´Agenda 21, una dedicada exclusivament a preparar la setmana de la mobilitat (Dia sense cotxes), i una altra dedicada a educació ambiental que tractarà temes d´informació i divulgació. Qualsevol persona interessada en formar part d´alguna d´aquestes comissions pot posar-se en contacte amb la regidoria de Medi Ambient a través del 902 422 400.

Dades de recollida selectiva del mes de gener

Ja es coneixen les dades de recollida selectiva del mes de gener. Durant el mes que acabem de deixar enrera s´han recollit 59,47 tones de paper, 45,61 de vidre, 54 d´envasos, 96 tones d´orgànica i 157,69 tones de rebuig, un 62% de recollida selectiva.. Pel que fa alguns dels canvis pensats a curt termini dins del funcionament del Porta a Porta, la regidoria de medi ambient destaca l´eliminació de l´àrea d´emergència que està instal·lada a la carretera de Cabrils amb Escultor Monjo. La retirada d´aquesta àrea d´emergència es farà 15 dies després de l´acabament de les obres de millora que s´estan fent al carrer Sant Jaume. La resta d´àrees d´emergència es mantindran com fins ara.

També cal remarcar que la regidoria de Medi Ambient ha començat l´elaboració del nou padró de recollida comercial amb l´objectiu que la nova taxa que s´aprovi al gener del 2005 es confeccioni amb criteris de serveis demandats per cada empresa o botiga i no en funció de la superfície del local com es fa fins ara.