La Mancomunitat de la gestió de residus del Penedès – Garraf s´interessa pel funcionament del Porta a Porta a Vilassar de Mar

El sistema de recollida selectiva aplicat a Vilassar de Mar està despertant l´interès d´altres poblacions catalanes. És el cas de les comarques del Garraf i el Penedès. Una comitiva de la Mancomunitat de la gestió de residus d´aquestes comarques encapçalada per vuit alcaldes visitarà dimecres 4 de febrer l´Ajuntament de Vilassar de Mar per conèixer de prop el funcionament de la recollida porta a porta. La seixantena de persones vingudes del Garraf i el Penedès seran rebudes a les 10 del matí a l´Ajuntament de Vilassar de Mar per l´alcalde, Pere Almera, i el regidor de Medi Ambient, Josep Roig. Seguidament començarà una presentació tècnica sobre el funcionament del Porta a Porta a Vilassar de Mar a la sala de plens. El programa previst es completarà amb una visita a diferents àrees d´emergència, una a la deixalleria i una altra al Mercat de Flor.


No són els únics que s´han interessat pel sistema de recollida: al novembre es va fer una presentació del PaP al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, i una altra a la trobada “Amants dels residus 2003” que va tenir lloc a Barcelona organitzada per Ecologistes en Acció. Al gener el tècnic de medi ambient va visitar l´Ajuntament de Montcada i Reixac i de Sant Sadurní d´Anoia per fer una presentació del PaP. El proper 6 de febrer està prevista una visita a l´Ajuntament de Castelló d´Empúries que també s´ha interessat per conèixer el sistema davant els bons resultats obtinguts.

Programació dimecres 4 de febrer de 2004:
10 h: recepció a l´Ajuntament de Vilassar de Mar
10.30 h: presentació PaP i lliurament de documentació. Sala de plens
11.30 h: visita àrea d´emergència del carrer del Carme i Montevideo
12 h: visita deixalleria
12.45 h: visita transferència d´orgànica al Mercat de Flor
13 h: visita Mercat Flor
14 h: dinar
17 h: visita opcional de posada i treure bujols horaris.