La Comissió Europea acredita el Consell Comarcal del Maresme com a entitat d’enviament del Servei de Voluntariat Europeu

 

Els i les joves del Maresme interessats a participar en programes de voluntariat europeu ja disposen d’un servei de proximitat on rebre l’assessorament necessari. La Comissió Europea, a través de l’Agència de Certificació, ha acreditat el Servei de Joventut del Consell Comarcal del Maresme com a entitat d’enviament del Servei de Voluntariat Europeu

El Servei de Voluntariat Europeu (SVE) és un projecte de voluntariat  de llarga durada a l´estranger, principalment a països d´Europa, que està finançat pel programa “Erasmus+: Joventut en Acció” de la Comissió Europea. Aquest servei ofereix a joves de 18 a 30 anys la possibilitat d’ampliar la seva formació, viure una experiència intercultural, conèixer diferents realitats, donar suport al desenvolupament de comunitats locals i ampliar els coneixements d’un idioma a través de la participació activa en un projecte de voluntariat i solidaritat, el treball en equip i la formació en diferents camps.

Hi ha voluntariats de diferents temàtiques: art i cultura, treball amb infants i joves, esports i activitats a l’aire lliure, educació i aprenentatge, medi ambient, projectes amb col·lectius en risc d’explusió…etc

En el Servei de Voluntariat Europeu intervenen 3 interlocutos:

  • L’entitat d’enviament que és la responsable d’informar i formar al jove volunari abans de marxar, ajudar-lo a trobar projecte d’acollida, contactar amb l’entitat d’acollida i realitzar les gestions d’informació mútua.
  • L’entitat d’acollida que és la responsable de tramitar la sol·licitud de subvenció, incorporar i integrar al volunari al seu projecte i oferir-li allotjament, manutenció, formació lingüística….
  • El voluntari 

Els maresmencs i maresmenques interessades disposen de 3 punts d’assessorament personalitzat que els orientarà sobre el projecte que pot encaixar més amb el seu perfil i interessos. Són els següents:

  • Malgrat de Mar: dijous de 16 a 20h al Centre Cívic de Magrat de Mar (C. Segre, 1).
  • Mataró: dimarts de 17 a 20h i divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h a l’Oficina Jove del Maresme (Pl. Miquel Biada, 5).
  •  Vilassar de Mar: dimecres de 16 a 20 a Can Jorba (c. Sta. Eulàlia, 140)

S’ha de concertar cita prèvia contactant amb el Punt d’Informació Juvenil municipal o enciant un correu electrònic a mobilitatjove@ccmaresme.cat. 

Podeu ampliar aquesta informació amb el següent vídeo: