La Depuradora que tractarà les aigües de Canet ja està preparada per entrar en funcionament

La Depuradora que tractarà les aigües de Canet ja està preparada per entrar en funcionament. Així ho han pogut comprovar representants polítics i tècnics de l´Ajuntament de Canet en una visita d´obres a la planta.


L´alcalde de Canet, Joaquim Mas, ha visitat les instal.lacions de la Depuradora d´aigües residuals que Canet té juntament amb Arenys de Mar i Arenys de Munt.

L´alcalde ha estat acompanyat per la primera tinenta d´alcalde i regidora d´Urbanisme, Ibis Puig, per la regidora de Medi Ambient, Sílvia Tamayo i pel tècnic de Medi Ambient Míchel Carrión.

A la planta Depuradora els esperaven tècnics de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) i de l´empresa constructora de l´obra, ACSA, que els han mostrat les instal.lacions i els han explicat el seu funcionament.

La Depuradora donarà una cobertura equivalent a 50.000 habitants, i tindrà una capacitat de tractament de 7.700 m3 d´aigua al dia.

L´aigua rebrà dos tractaments, un físicoquímic, que separarà greixos, plàstics i altres materials sòlids i un biològic, per als fangs i determinades bactèries que depuren l´aigua. L´aigua resultant tindrà la possibilitat de reutilitzar-se, rebent un tercer tractament en funció de l´ús que se li vulgui donar.

El finançament de la planta Depuradora de Canet i els dos Arenys recau íntegrament en l´ACA. I la gestió la farà, durant el primer any de funcionament l´empresa constructora ACSA i a partir del segon any, el Consell Comarcal.L´entrada en funcionament de la Depuradora depèn només d´enllestir l´estació de bombeig i d´acabar els accessos a la planta, sobretot des de Canet.