La Diputació anuncia als alcaldes del Maresme que la setmana vinent se signarà l’acord entre la Generalitat i les quatre diputacions per injectar diners als ajuntaments

 

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va anunciar, a la seu del Consell Comarcal del Maresme, la signatura d’aquest acord que suposarà una injecció de liquiditat als ajuntaments. En el cas dels municipis de la dermarcació de Barcelona, la Diputació posarà al seu abast 200 MEUR, amb un topall per ajuntament d’entre 4 i 5 MEUR.

El Fons Extraordinari d’Ajuda Econòmica als Ajuntaments, va explicar Esteve, té “quatre coses bones: demostrem que quan les administracions treballem conjuntament es poden fer coses bones per als ciutadans; treiem pressió a la Generalitat, faciliem liquiditat als ajuntaments, i injectem al territori una quantitat de diners: a les terres de Barcelona seran 200 MEUR i entre les quatre diputacions, uns 300 MEUR. Servirà per pagar les factures que els ajuntaments devem, majoritàriament als industrials petits i mitjans i al comerç del poble. Per fer això, la Diputació s’endeutarà perquè en té possiblitats. És, en definitiva, un pla beneficiós per l’economia de cada poble“. Aquest fons és previst que s’aprovi al ple de març i que a l’abril ja es pugui demanar.

L’anunci es va fer durant la presentació del “Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals 2012” als alcaldes maresmencs, a la seu del Consell Comarcal del Maresme. El diputat per a la Cooperació Local, Joaquim Ferrer, va explicar els detalls del catàleg, una de les “tres potes de la cooperació de la Diputació de Barcelona amb els municipis aquest 2012, juntament amb el Fons Extraordinari (que ha de servir per fer front al deute de la Generalitat amb els ajuntaments) i la xarxa d’inversions i infraestructures, que es durà a terme en col·laboració amb el PUOSC de la Generalitat“.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, va agrair la feina de la Diputació i l’anunci del Fons Extraordinari, sobretot pel que suposarà per a les economies locals. També va valorar positivament l’acostament al territori.