La Fira Habitàclia Maresme 2003 comptarà amb un nou espai destinat a construcció sostenible i habitatge social

La mostra tindrà lloc el 28, 29 i 30 de març al Nou Parc Central

Avui divendres, 14 de març, la presidenta de l´Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Pilar Gonzàlez –Agàpito, i el president de l´empresa municipal d´urbanisme PUMSA, Arcadi Vilert, han presentat la nova edició de la fira Habitàclia Maresme 2003, el certamen comercial destinat al sector immobiliari organitzat per l´IMPEM.


La fira tindrà lloc el 28, 29 i 30 de març a l´espai firal del Nou Parc Central i estarà oberta al públic d´11 a 14 hores i de 16 a 21 hores. L’accés serà lliure i gratuït.

Habitàclia Maresme respon a la necessitat de donar a conèixer el producte immobiliari a la ciutadania del Maresme, que ha vist créixer sensiblement la seva població en els últims deu anys tant com a conseqüència de la marxa de població de Barcelona com de la qualitat de l’oferta de l’habitatge de la comarca.

Una de les novetats d´aquesta edició és la creació d´un nou espai destinat a la construcció sostenible i d´habitatge social que comprèn l´energia ecològica, el reciclatge, la prevenció de riscos laborals, la xarxa de municipis sostenibles, l´habitatge social i la formació sectorial. Aquest espai s´ha fet amb la col.laboració de l´Institut Cerdà i l´Agenda de la Construcció Sostenible.

En total la fira Habitàclia Maresme 2003 comptarà amb la presència de 54 expositors que es repartiran de la següent manera:

. Empreses constructores, promotores i immobiliàries: 24, amb 44 m2 d´ocupació.

. Materials de construcció i rehabilitació: 13, situats en 328 m2.

. Serveis complementaris: 10, que ocuparan 212 m2.

. Construcció sostenible i habitatge social: 7, repartits en 192 m2.

Quant als llocs de procedència dels expositors, 27 són de Mataró; 16 de la resta de la comarca del Maresme; 4 pertanyen al Vallès; 5 al Barcelonès i 2 de la resta de Catalunya.

La fira també proporcionarà als visitants una revista el tema central de la qual és la sostenibilitat i les noves tecnologies i la bioconstrucció.

Per altra banda, l´empresa municipal d´urbanisme PUMSA presentarà en el seu estand dos aspectes bàsics de la seva política d´actuació basada en l´aprofitament interior de la ciutat, per un cantó el tema dels aparcaments i per l´altre la rehabilitació d´edificis ja construïts.