Comencen les obres de millora de l´accés a la ciutat per Mataró Oest

La setmana del 17 al 21 de març, està previst que comencin les obres de millora de l´accés a la ciutat des de l´autopista C-32 per Mataró Oest.


Concretament, els treballs afectaran el ramal d´accés des de l´autopista (coneguda en aquest tram com a ronda de Mataró) fins a la rotonda de la plaça França. L´objectiu d´aquestes obres és millorar l´entrada a la ciutat dels vehicles provinents de l´autopista i facilitar més fluïdesa del trànsit als que han de baixar per la Via Europa.

Les obres les executarà l´empresa Construcciones JA Barbany, SL durant aproximadament 5 mesos i tenen un pressupost de 481.443,26 euros, que pagaran l´Ajuntament i l´empresa concessionària de l´autopista, ACESA.

El projecte inicial de l´obra es va aprovar en la Comissió de Govern l´abril de 2002 però s´ha hagut de modificar recentment amb l´objectiu d´introduir-ne alguns canvis a petició de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat, que és la titular de l´autopista. Les millores introduïdes faran possible que els vehicles que arribin a l´accés disposin, des de la sortida del pont, de dos carrils per entrar a la plaça França.

Aquesta actuació forma part d´un paquet més ampli de projectes relacionats amb l´autopista que estan destinats a millorar els accessos a la ciutat i que inclouen, per exemple, l´ampliació de la connectivitat al nus anomenat de Mata-Rocafonda o els vials de comunicació del sector dels Turons. L´Ajuntament, la Generalitat i la concessionària d´autopistes Acesa treballen actualment en la línia d´aconseguir una solució al conjunt.

Detalls de les obres

Els treballs consistiran en la construcció del carril addicional, de manera que l´accés de vehicles provinents de l´autopista en direcció (Barcelona-Girona) serà doble.

L´únic carril existent a hores d´ara conservarà bona part del seu traçat, amb la particularitat que permetrà el gir complet a la rotonda i també la desviació per la Via Europa.

El nou carril, que quedarà situat a la dreta de l´existent, serà únicament per als vehicles que hagin de baixar per la Via Europa, que es calcula que són un terç dels que entren a Mataró per aquesta via. La Instensitat Mitjana Diària (IMD) en hora punta, és a dir, entre les 19 i les 20 hores, és d´uns 1.200 vehicles en aquest punt de la xarxa viària.

Canvis als semàfors

Les obres implicaran també el canvi del semàfor i del pas de vianants existent a la Via Europa, a tocar de la plaça França, que es traslladarà més avall, a l´alçada del carrer Pere Bombardó.

Per altra banda, s´instal·larà un nou semàfor regulable a la plaça França, que només serà per als vehicles i que servirà bàsicament per ser activat des de la seu de Via Pública en cas de ser necessari interrompre puntualment la circulació a la rotonda per donar prioritat a l´entrada de vehicles des de l´autopista.