L´alcalde de Mataró inaugura el nou Centre Cívic Rocafonda

El dissabte 15 de març, l´alcalde, Manuel Mas, va presidir la inauguració oficial del nou Centre Cívic Rocafonda, un equipament municipal que donarà servei als ciutadans de Rocafonda, El Palau, i l´Escorxador.


L´acte va tenir lloc a les 18 hores, tot i que va haver-hi prop d´una cinquantena d´activitats durant tot el dia per celebrar l´entrada en servei del centre cívic, que s´aixeca sobre l´antic edifici de Can Noè.

Donat que l´obra està inclosa en el Pla Integral Rocafonda-El Palau, s´ha aprofitat l´estrena de l´equipament per presentar una exposició sobre el mateix, amb informació detallada sobre els projectes realitzats i també sobre el procés de participació ciutadana que els està impulsant.

L’Ajuntament inverteix en aquesta obra més de 841.000 euros amb l’objectiu d´aconseguir un centre cívic més modern i funcional que l’existent fins l´any passat: una construcció dels anys cinquanta que estava situada en la cantonada dels carrers Poeta Josep Punsola i Santiago Rusiñol. Mentre han durat les obres, el centre cívic ha estat al carrer Pablo Picasso, 28.

Un disseny modern i funcional

El nou edifici té planta baixa i un sol pis i el seu disseny funcional va ser pensat per oferir a les entitats i veïns del barri unes millors instal˙lacions per desenvolupar les seves activitats cíviques i per millorar també l´atenció ciutadana oferta en aquesta part de la ciutat per part de l´administració.

Una de les particularitats del nou edifici és que té dos accessos independents:

-El del carrer Santiago Rusiñol serveix per entrar a la planta baixa, on hi ha les dependències destinades a l’ús de les entitats i una gran sala d’actes.
-El del carrer Poeta Punsola serveix per accedir al primer pis, on hi ha les noves dependències de l´Oficina d´Atenció Ciutadana.

La distribució de la planta baixa, que té una superfície construïda de 657,10 m2, inclou: una sala de 150 m2 amb possibilitat de subdivisió, tres sales per a cursos de 22, 54 i 45 m2 respectivament, quatre despatxos de 10 i 20 m2, un magatzem i una sala de calderes.

Pel que fa a la planta pis, aquesta disposa de l´esmentada oficina d´atenció ciutadana i de diversos despatxos (responsable del centre, administració, i Unitats Bàsiques d’Assistència Primària), a més d´una consergeria, un rebedor i els serveis sanitaris, que estan tots adaptats per a minusvàlids.