TecnoCampusMataró s´adhereix a l´Agència de Qualitat d´Internet

El director general del TecnoCampusMataró, Jordi Marín, i el president de l´Agència de Qualitat d´Internet (IQUA), Francesc Codina, van signar ahir al migdia l´acord d´adhesió a l´Agència de Qualitat d´Internet.


La finalitat de l´agència és fomentar, a través dels seus membres, el codi de qualitat i bones pràctiques entre les empreses i entitats que desenvolupen la seva activitat a Internet, defensar els drets dels internautes, la propietat intel·lectual a la xarxa, i oferir als usuaris mitjans de protecció contra continguts nocius i analitzar el funcionament, entre d´altres.

L´IQUA (Internet Quality Agency) ha implantat un sistema de qualitat que acredita als seus associats i al TecnoCampusMataró com a membres de l´organisme i que garanteix el compliment del codi de bones pràctiques a Internet. L´agència realitza estudis permanents i elabora propostes relatives al funcionament de la xarxa i als seus continguts per actuar com plataforma de debat i reflexió per als agents i usuaris d’Internet. Rebre i tramitar les queixes i els suggeriments realitzats pels usuaris i l´exercici de la funció arbitral són d´altres finalitats de l´agència.

TecnoCampus, a les principals entitats d´Internet

L´adhesió del TecnoCampusMataró a l´IQUA és una de les accions dins de la seva estratègia per integrar-se a les principals entitats i organismes de decisió d´Internet. La xarxa internacional de prospectiva Fistera (Foresight on Information Society Technologies in the European Research Area), la de parcs científics i tecnològics de Catalunya (XPCAT), la AHCIET (la xarxa iberoamericana de ciutats digitals) i l´AUI (Associació d´Usuaris d´Internet) són algunes d´aquestes xarxes i entitats de les que el TecnoCampusMataró ja n´és un membre actiu.