La Mesa de Mobilitat del Maresme avala definitivament i per unanimitat el document del Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme amb noves aportacions

 

La Mesa de Mobilitat del Maresme ha celebrat avui una reunió de treball en la qual hi ha hagut unanimitat en avançar en el Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme amb la incorporació de  noves infraestructures i estudis que responen al nou context del territori. El Departament, després d’analitzar-les tècnicament, les incorporarà a un nou document que serà aprovat el mes vinent.

La Mesa de la Mobilitat del Maresme, integrada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, el Consell Comarcal i membres de totes les forces polítiques amb representació comarcal, ha manifestat avui, durant una reunió a Mataró, la voluntat unànime d´acord sobre el Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme, amb noves aportacions en matèria d´infraestructures i estudis de mobilitat amb l’eix vertebrador de la conversió de la NII en una via cívica i pacificada. El Departament analitzarà tècnicament les propostes, resultat del nou context del territori, per tal d´incorporar-les al document. 

Les noves aportacions, que són fruit de les reunions del Comissionat per la Mobilitat del Maresme, se centren en noves infraestructures d´accés a la C-32 per fer-la més capil·lar; nous estudis per definir la mobilitat del territori amb la finalització de la concessió de la C-32 prevista per l´agost del 2021; l´aplicació de mesures per reduir l´impacte acústic de la C-32 al seu pas per les zones habitades i estudis i inversions en una xarxa de vies ciclables a tot el territori.

El Departament de Territori i Sostenibilitat analitzarà tècnicament aquestes propostes per incorporar-les en les pròximes setmanes, amb la voluntat de formalitzar l´acord en la pròxima Mesa de la Mobilitat del Maresme, el mes vinent.

El secretari d´Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el president del Consell Comarcal, Damià del Clot, han encapçalat la reunió de la Mesa que s’ha celebrat aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Maresme.