La millor arma per lluitar contra l’expansió del mosquit tigre és la sensibilització ciutadana

És molt difícil acabar amb la presència del mosquit tigre i ara per ara, l’arma més potent és la conscienciació de la població de la necessitat de prendre tot un seguit de senzilles mesures per evitar la seva proliferació. Aquest és un dels principals missatges que els experts han llançat en la jornada “Aturem l’expansió del mosquit tigre al Maresme” organitzada pel Consell Comarcal.


Representants de gairebé la totalitat de municipis del Maresme han assistit a aquesta jornada informativa on s’ha constatat la preocupació per la presència i l’expansió en el territori d’aquest  mosquit d’origen asiàtic.

Al Maresme es va detectar per primer cop l’any 2006, concretament a Caldes d’Estrac. El 2007, es va poder comprovar que hi havia 4 municipis més afectats: Montgat, El Masnou, Arenys de Mar i Canet de Mar. Aquest any s’ha sumat a la llista Tordera i hi ha 5 municipis més on s’està investigant:Tiana, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Calella.

Es tracta d’una espècie de mosquit que és actiu sobretot de dia i principalment a l’exterior de les cases, on sol trobar elements que li permeten reproduir-se amb una certa facilitat. Els ous i les larves viuen en petites masses d’aigua estancada que es poden acumular en joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d’animals domèstics…etc.

Davant d’això, els experts asseguren que el més important i efectiu per evitar la seva propagació és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aqüàtiques i això es pot aconseguir eliminant tots els punts d’aigua on pot crèixer.

És per això que es fa una crida general a la població per controlar la presència d’aigua en els recipients que pugin tenir a l’exterior dels seus habitatges. També, ara que s’acosta la Diada de Tots Sants, es demana a la població que eviti posar en els cementiris rams en gerros amb aigua.