La prova pilot de control de la plaga de mosca blanca s’amplia a la zona de la Cadira del Bisbe de Premià de Dalt

 

Encara és d’hora per fer una valoració acurada del tractament que s’està duent a terme al barri del Remei de Premià de Dalt per controlar la plaga de mosca blanca. Tot i això, els tècnics que en fan el seguiment constaten una sensible reducció d’aquest insecte en els entorns de les zones tractades. Davant d’això, el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Premià de Dalt ampliaran  la prova pilot a la zona de la Cadira del Bisbe.

El tractament que es començarà a aplicar aquesta setmana a les figueres de moro de la zona de la Cadira del Bisbe és el mateix amb el qual s’estan tractant els cactus del barri del Remei: una concentració de sabó fosfòric i oli de parafina de baix impacte ambiental que impedeix el desenvolupament de l’insecte.

El Consell Comarcal insisteix que es tracta d’una prova pilot i que, tot i que els resultats provisionals són positius, cal esperar a finals de l’estiu per fer una valoració més acurada. De moment s’han tractat 150 figueres de moro que han estat geolocalitzades i de les quals s’està fent el seguiment. Es calcula que  a la Cadira del Bisbe es tractaran 150 opunties més.  

Amb aquest tractament es vol minimitzar les molèsties que pateixen els veïns propers a zones on creixen figueres de moro afectades per mosca blanca. Es tracta d’un insecte que no és nociu per a la salut de les persones, però que altera la seva vida, principalment a les nits quan els insectes atrets per la llum blanca envaeixen cases i espais públics.