La renda bruta de les famílies del Maresme es manté per sota de la mitjana catalana

 

La renda mitjana per càpita dels maresmencs i maresmenques és de 15.800€, 800 euros per sota de la mitjana catalana, segons l’análisi de les darreres dades oficials (corresponents a 2013) analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. Aquesta xifra situa el Maresme en la setena posició del rànquing comarcal de renda, darera del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Ripollès, el Vallès Oriental i l’Alt Penedès.

La renda va disminuir al Maresme l’any 2013 en un 2,75%. Aquest descens que també queda reflectit en les dades de totes les comarques catalanes, a excepció del Baix Llobregat, supera en el cas del Maresme la mitjana catalana (1,16%).

La remuneració d’assalariats va ser el recurs bàsic de la renda de les famílies. Va representar el 58,1%. Les activitats empresarials i professionals va suposar el 21,7% i els ingressos familiars procedents de prestacions socials van ser el 19.8%.

L’anàlisi per municipis evidencia realitats molts diferents entre les 30 poblacions de la comarca. 3 municipis: Tiana, Cabrils i Teià són els municipis que encapçalen el rànquing comarcal amb una renda per habitant de 19.700€  a Tiana i de 19.200€ a Cabrils i Teià. Aquesta quantitat els col·loca dins el conjunt de poblacions catalanes en el quart, cinquè i sisè lloc.

També superen la mitjana catalana: Montgat, Vilassar de Mar, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, el Masnou, Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Mar i Dosrius. Calella i Pineda de Mar són els municipis maresmencs amb una renda per habitant més inferior.

 

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’Informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme