L’argentonina Emilia Illamola homenatjada a la VIII Trobada d’Escriptores del Maresme

El Saló de Pedra d’Argentona va queda petit en la VIII Trobada d’Escriptores del Maresme que aquest any ha homenatjat la literata i activista cultural Emilia Illamola. S’hi van aplegar un centenar d’escriptores i persones que van voler participar en aquest acte de reconeixement a les maresmenques que ens comparteixen les seves històries a través de la literatura.

Com és habitual en aquesta cita anual, les escriptores que han publicat recentment o estan a punt de fer-ho, van presentar les seves obres i en aquesta ocasió també va haver-.hi un emotiu record per les literates maresmenques recentment traspassades Núria Castellsaguer Maynegre i M.Teresa Reyner i Romaguera.

El Maresme és una comarca molt rica en literatura feta per dones, però no sempre les dones tenen les mateixes oportunitats de visibilitzar i promocionar les seves obres. En aquest context s’emmarca la Trobada d’Escriptores del Maresme que impulsa el Consell Comarcal del Maresme amb l’esperit de promocionar la literatura feta amb ulls i mirada de dona. I des de fa 6 anys es ret homenatge a una escriptora.

Emilia Illamola Ganduxé se suma aquest any a Maria Català Serra, Susana Gil Micó, Carme Colomer Planas, Carme Rovira Ros, Maria Teresa Bertran (la Teresa d’Arenys) i Lola Casas Peña. A banda de la seva prolífica obra literària, Emilia Illamola és una gran activista cultural vinculada al món de les lletres i el llibre des de diferents esferes.

Per tal de fer la literatura més inclusiva, des de fa 3 anys el Consell Comarcal edita en format audiollibre un volum de l’escriptora homenatjada. En aquest cas, serà “la lectora accidental” d’Emilia Illamola editada per l’associació Font del Cargol de Premià de Dalt.

Entre d’altres autoritats, van ser-ho presents en representació de l’ajuntament d’Argentona l’alcaldessa Montserrat Capdevila i la regidora d’Igualtat Mariona Pasqual; i en representació del Consell Comarcal del Maresme la vicepresidenta 2a i consellera de Drets i Serveis a les Persones, Marta Paset, el vicepresident 4t, Marc Bosch, i la consellera de Cultura, Marta Rovira.

GALERIA D’IMATGES