Lleu descens de l’atur al mes de juliol

L’atur continua baixant al Maresme, si bé lleument. Les dades del mes de juliol registren 147 aturats menys i situen la taxa d’atur comarcal en el 16,8%. Segons les xifres analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el comportament de la desocupació ha estat molt diferent entre els homes i les dones. Mentre en el col·lectiu masculí hi ha hagut un descens de l’atur de 347 persones, entre el femení s’ha registrat un increment de la desocupació de 200 ciutadanes.

Per sectors econòmics, el descens de l’atur ha estat a l’agricultura, la indústria, la construcció i el col·lectiu SOA (Sense Ocupació Anterior). L’únic sector en el qual es registra un lleu augment de la desocupació ha estat el dels serveis.

A nivell local, el comportament ha estat desigual: 18 municipis han comptabilitzat una reducció de les xifres d’atur i en els 12 restants s’ha incrementat el nombre de persones aturades.

Els municipis que superen la taxa d’atur del 20% són Mataró (21,47%) i Pineda de Mar (20,48%). En el tram baix es troben Alella (9,05%), Cabrera de Mar (9,58%), Cabrils (9,84%) i Teià (9,94%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de juliol elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local: