L’Oficina per la Igualtat de Tracte i la No Discriminació ofereix servei de denúncies i atenció a les víctimes de qualsevol discriminació

La recentment creada Oficina per la Igualtat de Tracte i la No Discriminació es va presentar dimecres al Maresme, en dues sessions, una destinada a professionals de l’administració i l’altra a entitats. Aquest organisme impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat ofereix a les víctimes de discriminació un servei d’atenció i de denúncies.

La directora de l’Oficina, Manuela Fernández Ruiz – acompanyada per la consellera de Drets i Serveis a les Persones, Marta Paset Salichs, i per la regidora d’Igualtat de l’ajuntament de Mataró, Heidi Pérez Pérez– va explicar que aquest organisme és l’encarregat de desplegar la Llei 19/2020 que reconeix dotze eixos de discriminació en el marc dels quals les persones poden denunciar, entre d’altres, les discriminacions que pateixen les persones per la seva identitat de gènere o orientació sexual; les persones racialitzades quan volen llogar un pis o aconseguir una feina; les persones grans que, a causa de la bretxa digital, tenen dificultats d’accés a alguns serveis, com els bancaris, o les que pateixen les dones amb la taxa rosa dels productes.

Qualsevol persona que hagi patit una discriminació, pot contactar amb l’Oficina on serà atesa per professionals que l’ajudaran facilitant la recepció, el seguiment i la gestió de les denúncies administratives.

La Llei 19/2020 situa les víctimes al centre del procediment administratiu adoptant un enfocament interseccional. S’aplica a tothom i a tots els àmbits, també a les xarxes socials.