Maresmencs i maresmenques al món


😀Samuel

🛫 Premià de Dalt

🛬Anglaterra

✅ Formació internacional

MENÚ


Per què participar en una formació internacional? En Samuel ens comparteix tot el que et pot aportar

Hola! Sóc en Samuel Rodríguez, de Premià de Dalt.
Des de sempre he tingut la curiositat i la motivació per viure noves experiències per conèixer més sobre mi mateix i tot el que m’envolta. Impulsat per aquesta motivació, vaig tindre el plaer de participar en el curs de formació Erasmus+ anomenat “Rites of Passage: Strengthening Our Communities”, celebrat al Centre Asha (Forest of Dean, Gloucester, Regne Unit), del 2 a l’11 de març de 2020. Hi vaig anar amb el suport de la Fundació Catalunya voluntària.
Erasmus+ és un programa internacional amb diferents opcions, no solament es realitzen intercanvis entre universitats. Existeixen altres vies per poder viure una experiència a l’estranger que s’adapti a les teves necessitats. Hi han dos grups: curta i llarga durada. Dins del primer grup es troben els voluntariats fins a 2 mesos, les formacions i els Youth Exchanges, els quals són projectes de 10 dies sobre una temàtica específica, on participen fins a 30 participants de diferents nacionalitats europees. La Unió Europea s’encarrega de totes les despeses; facilita transport, allotjament i manutenció a cost zero. És a dir, podeu viure durant 10 dies en un altre país, convivint dins d’un ambient internacional i realitzant un projecte que t’agradi per desenvolupar habilitats personals i/o professionals.

Referent al segon grup, es troben els voluntariats de llarga durada fins a 12 mesos i els intercanvis universitaris, coneguts com Erasmus, per estudiar uns mesos en una universitat estrangera.
Jo us parlaré sobre les formacions!
Mai sabeu què us portarà aquest tipus d’aventura, però el que sabeu segur és que serà única i amb moltes històries per explicar. El projecte és de 10 dies on hi ha moltes emocions i sentiments barrejats, la gent es converteix en la vostra família i, al final, us n’aneu amb mil records.

Referent al projecte que vaig realitzar, l’Asha Centre és un lloc situat dins del Bosc de Dean, de manera que, com us podeu imaginar, el recinte està completament envoltat de natura. A tot arreu hi ha color verd i això convida a estar tranquils mentalment i a desconnectar, de vegades fins i tot proporciona inspiració, com J.R.R. Tolkien, qui es va inspirar en aquest entorn màgic per escriure les seves famoses novel·les.

El tema del projecte eren els ritus de pas i com podem reforçar les nostres comunitats a través d’ells. El curs ens va servir per connectar-nos amb la natura i establir un vincle amb els altres participants, a través de l’intercanvi cultural i compartir altres punts de vista. Cada dia fèiem diferents activitats que convidaven a reflexionar i a conèixer una mica més de nosaltres mateixos, a intentar desxifrar el que buscàvem en el curs i, d’alguna manera, a la vida. Això es va aconseguir fent converses en grup, excursions pel bosc, cantar cançons típiques d’altres cultures, i, fins i tot, vam fer una peregrinació a Glastonbury, que és una ciutat coneguda pels seus mites i llegendes místiques. Totes les activitats van ser útils per fer finalment el nostre propi ritu de pas, que va donar sentit a tot el viscut fins aquell moment.

El meu temps a Asha va ser una experiència interessant, que em va ensenyar més sobre mi mateix i acceptar-me tal com sóc. La major part ha estat gràcies a conèixer gent impressionant de diferents parts d’Europa, la sensació d’empatitzar amb una persona d’un altre país i veure totes les coses en comú, et fa ser més tolerant i de mentalitat oberta

He tingut la sort d’estar involucrat en dos projectes internacionals, i considero que l’aprenentatge més important que t’emportes és sobre tu mateix; desenvolupar noves habilitats i enfortir les que ja teniu, conèixer gent amb diferents punts de vista, estar envoltat d’altres cultures, practicar una llengua estrangera, guanyar confiança en un mateix, viure aventures, sortir de la famosa zona de confort… però prefereixo no continuar amb la llista, de manera que haureu de descobrir-ho vosaltres mateixos! Estic molt agraït per haver viscut aquesta experiència i animo absolutament a tots els interessats a participar en aquest tipus de projectes, no us en penedireu!


Publicat al Butlletí de novembre de 2020