Més de 1.100 triatletes participaran al II Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme

16 de maig: sense cotxes a la Nacional-II durant 8 hores

  


Avui es tanquen les inscripcions per a la segona edició del Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme que tindrà lloc el diumenge 16 de maig. De moment, hi ha 1.139 triatletes procedents de 32 països que intentaran aconseguir la samarreta Finisher. Prèviament hauran de nedar 1.900 metres en mar obert, fer 90 kilòmetres en bicicleta i córrer una mitja marató (21 km).


El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, l’alcalde i president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Josep M. Juhé i el director de cursa, Agustí Pérez han explicat les novetats de l’edició 2010 del Mig Challenge. Els principals canvis afecten els horaris (l´inici de la prova serà a les 8.00h i no a les 7.00h com l´any passat) i el circuït. La natació es manté al mateix lloc de Calella, però el recorregut en bicicleta serà fins a Mataró (els corredors hauran de fer dues voltes Calella-Mataró seguint la carretera Nacional II fins a completar els 90 km) i la cursa a peu es farà de Calella a Santa Susanna també en dues voltes. Pel que fa a participació, el Challenge s´ha posicionat com a la prova d´aquestes característiques més multitudinària que se celebra a Espanya. Malgrat les incerteses generades els darrers mesos per qüestions alienes al món esportiu, més de 1.100 triatletes han dipositat la seva confiança en el Costa de Barcelona-Maresme. A més, aquesta segona edició es perfila com una gran festa esportiva atès el gran nivell dels corredors professionals que hi participaran, tant a la categoria masculina com a la femenina: Destaquen en: categoria masculina: {.d}Clemente Alonso (Espanyol): guanyador del la 1ª edició del Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme i 14è a l´Ironman de Hawai.
François Chabaud (Francès): 6é al Campionat del Món de Llarga Distància Perth 2009
Domenicco Passuello (Italià): 2n a l´Ironman de Malaysia.
Mikel Elguezabal (Basc): Campió d´Espanya de Llarga Distància 2009{.d}
Categoria Femenina: {.d}Rebekah Keat (Australiana): sots campiona del món de Triatló de Llarga Distància i 2ª al Challenge Roth amb una marca de 08:39:24
Sofie Goss (Belga) : guanyadora del Challenge Costa de Barcelona-Maresme 2009
Ana Burgos(Espanyola): 2 vegades olímpica a Atenas i a Beijing i campiona d´Europa de Duatló.{.d} El Mig Challenge 2010 ha aconseguit el reconeixement tant de la Federació Catalana de Triatló com de la Federación Española de Triatlón i torna a ser Campionat del món de Policies i Bombers. Els vehicles no podran circular per la N-II entre les 6.30h i les 15.30h   

La celebració del Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme tornarà a treure els cotxes de la Nacional II el diumenge 16 de maig. La carretera estarà tallada a la circulació (tram Calella-Mataró) entre les 6.30h i les 15.30h per tal de facilitar el pas dels triatletes en la prova de ciclisme. Tot i això, s´anirà fent una obertura per trams (de Mataró a Calella) per tal de restablir la normalitat el més aviat possible. L´alternativa per als vehicles, mentre duri el tall de circulació a la N-II, serà l´autopista C-32. Tal i com es va posar en pràctica a les edicions de l´any passat, als accessos del Maresme es lliurarà un passi als conductors que siguin desviats cap a l´autopista. Aquest tiquet els permetrà circular lliurement per la C-32 sense haver de pagar peatge. El cost econòmic serà sufragat pel Consell Comarcal del Maresme (66,6%) i per l´ajuntament de Calella (33,3%). També es veurà afectada la circulació en el casc urbà de les poblacions que formen part del circuit Challenge. En aquesta ocasió són 10: Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d´Estrac, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna. Les policies locals dels 10 municipis Challenge ja porten mesos treballant per establir vies alternatives per als ciutadans. Els canvis circulatoris de cada municipi es podran consultar als respectius ajuntaments i a partir de la setmana vinent al web del Consell Comarcal del Maresme:
www.ccmaresme.cat