Més de 1.200 triatletes  participaran a la III Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme

 

El proper diumenge, 29 de maig, el Maresme torna a acollir una de les proves de triatló internacional més importants de l´Estat: el Challenge Costa de Barcelona-Maresme en la seva versió de mitja distància: 1.900 metres de natació, 90 km en bicicleta i 21 km de cursa a peu. Amb motiu de la celebració d´aquesta prova, la carretera N-II estarà tallada a la circulació entre Calella i Mataró de 6.30h a 14.30h.

El Challenge Costa de Barcelona-Maresme es consolida com la prova de triatló de la seva modalitat que aconsegueix reunir més participants. El seu repte durant el 2011 és consolidar el prestigi que va assolir a les edicions 2010 i que li van fer merèixer el premi de la Federació Espanyola de Triatló com a millor esdeveniment de triatló de l’any.

En aquesta III Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme hi ha inscrits 1.270 participants, un 31% més que l’any passat. D’aquests, el 55% prové de diferents ciutats de l’Estat i la resta es distribueixen 21 països, destacant la presència d’esportistes francesos i de Regne Unit.

També ha tingut un espectacular increment d’incripcions d’esportistes maresmencs. Prop de 200 veïns de Calella, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, El Masnou, Canet de Mar, Vilassar de Mar, Mataró, Tordera, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Malgrat de Mar, Argentona, Premià de Mar, Alella i Cabrera de Mar prendran part en el half Challenge que se celebrarà diumenge vinent. Destaca la participació de l’actual alcalde de Calella, Josep M. Juhé que participarà en la categoria d’equips. Juhé farà la prova de natació.

7 paratriatletes

El recorregut de les tres proves no ha patit cap modificació. La natació es farà a Calella; els 90 km de bicicleta es cobriran fent dues voltes i mitja entre Calella i Mataró (Laia l’Arquera); i el 21 km de cursa a peu reocrreran Calella- Pineda de Mar – Santa Susanna.

La novetat, segons ha explicat el cap de cursa, Agustí Pérez, és que s’han adaptat trams i zones de transició per facilitar la participació d’esportistes amb discapacitat. Un dels objectius del Challenge Costa de Barcelona-Maresme és convertir-se també en punt de referència per al món del paratriatló. En aquest half Challenge hi participaran 9 paratriatletes, 2 d’ells amb cadira de rodes.