Més de 350 places al Maresme per la inserció laboral dels joves

 

Al Maresme hi ha 3.841 joves d’entre 16 i 29 anys registrats com a aturats. A aquest col·lectiu s’adreça la Garantia Juvenil, una iniciativa de la Unió Europea per facilitar la inserció laboral dels joves a partir de diferents línies d’actuació. A la comarca, el CCM és una de les administracions referents, conjuntament amb l’ajuntament de Mataró i les Oficines de Treball del SOC. La Garantia Juvenil posa en marxa aquest mes de febrer diferents recursos per als joves que hi estan inscrits. Més de 350 places, distribuides en 13 programes d’actuació, per donar resposta a un ampli ventall de necessitats dels joves que volen incorporar-se al mercat laboral.

Només els joves que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil poden accedir als recursos del programa. Per realitzar la inscripció es pot sol·licitar el suport de les Impulsores de la Garantia Juvenil. En el cas dels veïns de Mataró poden accedir-hi trucant al telèfon: 93 798 96 49 o a través del correu maresme@oficinajove.cat. Els joves de la resta de municipis de la comarca ho poden fer a través del Consell Comarcal del Maresme emplenant el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ.

Els requisits per poder-se inscriure són els següents:

  • Tenir la nacionalitat espanyola, ser ciutadà/na de la Unió Europea o tenir autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.
  • Estar empadronat/da a qualsevol municipi de Catalunya.
  • Tenir entre 16 i 29 any.
  • Estar a l’atur i no haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de la inscripció.
  • No estar estudiant o fent formació, ni haver rebut accions educatives / formatives de més de 40 hores mesuals en els 90 / 30 dies naturals anteriors a la data de la inscripció.

Una vegada inscrit, els professionals avaluen el perfil del jove, l’orienten i assessoren i li proposen el programa que més s’adequa a les seves necessitats i expectatives. Aquest mes de febrer s’activen 13 programes al Maresme que orienten i acompanyen el jove a definir el seu propi projecte professional i posen al seu abast diferents recursos:
  • Formació professionalitzadora
  • Contractes de treball amb formació
  • Pràctiques a l’estranger
  • Suport per finalitzar l’ESO i/o accedir a Cicles Formatius

Podeu veure un resum dels diferents programes en el següent document i ampliar informació CLICANT AQUÍ: