Descripció

Llegum blanc, pla i sec, característic per la seva forma de ganxo i la seva cremositat. Té un sabor suau i una pell fina que no s’aprecia en menjar-la.

De totes les varietats de fesols que es cultiven al Maresme, la que té més renom és la del ganxet. El seu gust suau, fi i persistent fa de la mongeta o fesol del ganxet un dels llegums més apreciats de Catalunya. Es conrea a molts indrets, però nomès la producció del Maresme, del Vallès Oriental i de l’Occidental té una DPO (Denominació d’Origen Protegida) que assegura la màxima qualitat.

La mongeta del ganxet és un aliment molt recomanat per la seva aportació vitamínica i proteica.

Temporada

novembre – març

On trobar-la

 La mongeta del ganxet es comercialitza tant en sec com bullida. Es pot trobar principalment en botigues petites, en establiments de delicatessen, en cooperatives agrícoles i restaurants.

Fires i festes

– Jornades gastronòmiques de la mongeta del ganxet
Fira Mercat del Ram de Tordera