Nou descens de l’atur al Maresme

 

Nova baixada de l’atur al Maresme. La xifra de persones desocupades a la comarca és similar a la del mes de gener de 2009. Són 28.863 les persones inscrites a les oficines d’ocupació. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, aquestes dades representen una reducció mensual del 4,24%, un percentatge que s’eleva fins el 10,87% en la comparativa interanual. La taxa d’atur comarcal, per primera vegada en molts anys, descendeix al 14,88%.

Tot i que el Maresme continua tenint una taxa d’atur superior a la provincial i la catalana, el descens del nombre de persones sense feina registrat el mes de juny, escurça distàncies a l’1,7%. La taxa d’atur a la província de Barcelona és del 13,17% i a l’àmbit català del 13,14%.

Els moviments del mercat laboral durant el mes de juny només han deixat en vermell Arenys de Munt que ha registrat una persona aturada més. Alella i Òrrius no han experimentat cap variació. Percentualment, són els municipis amb una forta presència del sector serveis els que mostren unes reduccions de l’atur més destacades. És el cas de Santa Susanna (-9,60%), Malgrat de Mar (-8,79%) o Calella (-8,61%), però també és destacable el descens del 8,51% a Sant Vicenç de Montalt o el 7,55% de Cabrera de Mar. També és significativa la reducció  del 7,20% a Pineda de Mar, el municipi maresmenc amb una taxa d’atur més elevada (20,14%). la comparativa interanual és favorable a tots els municipis menys a Òrrius que comptabilitza 3 persones sense feina més. 

L’anàlisi per sectors ja indica que els serveis, el que concentra més demandants de feina, és el que ha tingut una baixada percentual més important (el 6,59%). La resta, però, també han tingut un comportament positiu. En el cas de l’agricultura, el descens mensual ha estat del 5,05%. La indústria ha registrat una baixada de l’atur del 3,93% i la construcció del 3,01%. La reducció entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) ha estat del 2,74%.

Durant el juny, les oficines d’ocupació a la comarca han registrat 1.277 demandants de feina menys que el mes anterior i 3.520 menys que fa un any.

Podeu ampliar aquesta informació en l’infografia interactiva preparada per l’Observatori de Desenvolupament Local. També us podeu descarregar les dades en format excel CLICANT AQUÍ