Oferta formativa per empreses certificades QAI10




























































 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



 


 


Us presentem les accions formatives que dins del projecte de Segell QAI10 oferim a les empreses que han obtingut la certificació del nivell òptim de qualitat.



 


Podeu optar per a que us organitzem un curs a mida a les vostres necessitats o optar a les places reservades dels cursos existents pel vostre personal, en qualsevol dels dos casos obtindreu un pressupost ajustat.


 


Els àmbits professionals són Salut Alimentària i Atenció sociosanitària.


 


Si esteu interessats en qualsevol d’aquestes accions formatives o si voleu fer-nos arribar propostes adaptades a les vostres necessitats contacteu amb nosaltres a través del telèfon  93 741 11 75 o: qai10@ccmaresme.cat


 


Per consultar altra formació que ofereix el Consell Comarcal del Maresme:


 


 


 


 


 


 


 





 A) SALUT ALIMENTÀRIA



 A1. FORMACIÓ BÀSIC PER A MANIPULADORS D’ALIMENT



Adaptació dels continguts a cada sector de treball: Pastisseries, fleques, xocolateries, restaurants, hotels, cuines centrals, cuines de llars d’infants, escoles i residències, mercats, distribuïdors, indústries càrniques.


 


Programa




  • Malalties transmissibles per via alimentària.



  • Els aliments i la seva manipulació.



  • Instal·lacions, maquinària i utensilis.



  • Neteja, desinfecció, desinsectació i desratització.



  • Personal; higiene, hàbits i salut.



  • Sistema d’anàlisi de perills i punts crítics de control.



  • Bones pràctiques de la restauració col·lectiva.



 


Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.


 


Horari: Matins o tardes.


 



 A2. FORMACIÓ AVANÇADA PER A MANIPULADORS D’ALIMENTS



Adaptació dels continguts a cada sector de treball: Pastisseries, fleques, xocolateries, restaurants, hotels, cuines centrals, cuines de llars d’infants, escoles i residències, mercats, distribuïdors, indústries càrniques.


 


Programa




  • Introducció al concepte dels autocontrols.



  • Definició del Sistema d’APPCC. Els 8 plans dels prerequisits.



  • Pla de formació bàsic:



  • Pla de neteja i desinfecció



  • Pla de desinsectació i desratització



  • Pla de manteniment preventiu



  • Pla de control de l’aigua potable



  • Pla de control de proveïdors



  • Pla de Bones Pràctiques de Manipulació: recepció, emmagatzematge, diferents etapes del procés productiu, transport i distribució (si s’escau).



  • Pla de control de la traçabilitat.



  • Com treballar el Pla d’APPCC. Elaboració d’un diagrama de flux.



 


Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.


 


Horari: Matins o tardes.


 



A3. PLA DE NETEJA I DESINFECCIÓ (Pla de ND)



Programa




  • Introducció



  • Objectius i normativa de referència



  • Concepte de neteja i tipus de detergents



  • Concepte de desinfecció i tipus de desinfectants



  • Utilització dels productes: evitar els perills químics



  • Els diferents processos de neteja i desinfecció



  • El Pla de Neteja i Desinfecció



  • Els registres de seguiment



  • Comprovació i verificació del Pla ND



 


Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.


 


Horari: Matins o tardes.


 



 A4. CONTROL DE LES TEMPERATURES DELS ALIMENTS



Programa




  • Introducció



  • Recepció de mercaderies



  • Conservació en refrigeració i congelació



  • Cocció i rescalfament



  • Refredament



  • Manteniment de temperatures (transport i servei)



  • La temperatura de l’aigua en el rentavaixelles



Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.


 


Horari: Matins o tardes.


 



 A5. LA CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS



Programa




  • Introducció a la conservació dels aliments.



  • Mètodes químics sense modificació organolèptiques: ús d’additius (conservants, antioxidants, reguladors del pH) i amb modificació organolèptiques: escabetx, salaó, etc,



  • Mètodes físics: acció de la temperatura (tractaments tèrmics i aplicació del fred), dessecació, radiacions ionitzants i no ionizants,



  • Mètodes biològics: fermentacions, bacteriocines.



  • Noves metodologies: envasat en atmosfera modificada, polses elèctrics, altes pressions.



  • Recursos necessaris: material, maquinària, sistemes d’etiquetatge.



  • Avaluació de la vida útil dels productes.



Modalitat: Presencial, a les instal·lacions del Consell Comarcal del Maresme (Pl. Miquel Biada, 1 de Mataró, davant estació Renfe) o bé, a les vostres instal·lacions.


 


Horari: Matins o tardes.


 



 



 B) ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA



 B1. ATENCIÓ DOMICILIÀRIA (SAD)




La salut i el benestar emocional constitueixen un pilar fonamental dins de l’entorn del SAD, -tant pels treballadors com pels usuaris i familiars-, quedant de manifest així, la necessitat d’incorporar estratègies de prevenció i intervenció per ajudar a afrontar les dificultats típiques de la seva tasca i del seu desenvolupament.


 


Per això, oferim cursos i tallers amb l’objectiu d’oferir un espai de comunicació on es puguin abordar les dificultats, inquietuds i reptes que comporta la tasca de ser “cuidador” al nostre món actual, i on es faciliti l’obertura a l’expressió i a la “descongestió” emocional.


 


Objectiu:




  • Aprendre a reconèixer les pròpies necessitats, els límits saludables, i començar a gestionar-los de manera positiva.



  • Ser conscients de com aquests canvis comportaran una millora del benestar en la relació que amb un mateix/a i amb el meu entorn.



  • Oferir orientacions concretes i eficaces, idees, recursos, estratègies d’autogestió i solucions per afrontar millor determinades situacions estressants i/o conflictives de la tasca cuidadora en l’actualitat.



 


Metodologia: A través de dinàmiques específiques dissenyades per a oferir un aprenentatge basat en la pròpia experiència i en la vivència del grup, activant la capacitat d’autoconeixement i autodescobriment, fomentant i estimulant la capacitat expressiva de sentiments i emocions, guiant-los per a la seva canalització i integració.


 


Públic: Professionals que es trobin treballant en l’àmbit de l’atenció domiciliària.


 



B2. FORMACIONS ESPECÍFIQUES PER A


TREBALLADORS/ES FAMILIARS



 


Hores i mòduls proposats:





  • Primers auxilis psicològics i acompanyament en la pèrdua ( 8 hores).



  • Abordatge de situacions límit i trastorns de la conducta en demències (8 hores).



  • Mobilitat, canvis posturals i higiene postural.(8 hores)



  • Programació neurolingüística (PNL) (8 hores).



  • Malaltia i alimentació (4 hores).



  • Atenció psicològica i habilitats socials del treballador familiar (10 hores).



  • Primers auxilis, el malalt crònic i les pautes de medicació (10 hores).



  • Recursos i productes de suport en l’atenció domiciliaria (4 hores)




Objectiu: Dotar als treballadors familiars d’eines per poder fer front a les tasques i complica cions més habituals del seu dia a dia.


Públic: Professionals que es trobin treballant en l’àmbit de l’atenció domiciliària.


Horari: Adaptat a les necessitats de cada empresa o bé opció de places reservades en els cursos existents.