Onada de fred al Maresme a partir de divendres

 

El servei de meteorologia del Consell Comarcal ha informat que el Maresme es veurà afectat per una onada de fred a partir del proper divendres, 3 de febrer. La previsió indica que podem arribar a unes temperatures mínimes històriques, com les registrades l’hivern de 1956.

El fred intens es començarà a notar el dijous, però serà a partir de divendres quan els termòmetres es desplomaran i registraran temperatures sota zero fins i tot en els municipis de costa. Tot i que la previsió s’anirà perfilant en els propers dies, ara per ara, els mapes indiquen que al Maresme Central (Mataró i municipis de les rodalies) poden arribar a registrar mínimes de – 6º i al Maresme Nord (entorn de Tordera) els termòmetres podrien caure fins els -14º.

Davant d’aquesta situació, el Consell Comarcal del Maresme ja ha avisat els serveis de protecció civil municipals perquè activin les mesures de prevenció adients com: habilitar espais perquè puguin dormir les persones sense sostre, coordinar les mesures de protecció de la població més vulnerable (gent gran que viu sola i persones amb necessitats d’atenció sanitària o assistencials dependents) i tancar els sistemes de reg automàtic de les zones verdes per evitar la formació de gel a voreres i calçades, entre d’altres.

La pagesia és important que tingui la previsió de protegir els seus conreus amb mantes tèrmiques tota vegada que es preveu que es produeixi l’anomenada “glaçada negra” (la gelada que es produeix amb una humitat ambiental molt baixa i per tant no produeix el gebre que protegeix les plantes. Aquest tipus de glaçades provoca la destrucció i ennegriment de les plantes).

Els ciutadans cal que prenguin també mesures de previsió i d’autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe.

Podeu consultar els consells i recomanacions que es donen des de protecció civil, CLICANT AQUÍ