El Consell Comarcal ensenya els escolars del Maresme a reciclar bé

 

La segona fase de la campanya de sensibilització ambiental: “Apunta-t’ho: Recicla BÉ” ja està en marxa. Els destinataris són els escolars del Maresme per als quals el Consell Comarcal ha preparat activitats i sessions divulgatives especials i adaptades al seu cicle formatiu: Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

La brossa és un tresor i a les nostres mans està fer que aquest important recurs pugui allargar la seva vida útil més enllà dels contenidors. La campanya mediamdiental que porta a terme el Consell Comarcal cerca la sensibilització dels més joves perquè se sumin al reciclatge i aprenguin a fer una separació correcta dels residus. Només d’aquesta manera aconseguirem la seva posterior recuperació.

Les activitats ofertes a les escoles i instituts dels 14 municipis on l’administració comarcal presta el servei de recollida de residus són gratuïtes per als centres docents perquè estan finançades al 100% pel Consell Comarcal a partir dels convenis marc subscrits amb Ecoembes i Ecovidrio. Educadors mediambientals es traslladen al centre educatiu que ho sol·licita i realitzen unes sessions formatives adaptades a les edats dels escolars i pensades per incentivar la participació proactiva de l’alumnat.

De moment, aquestes sessions ja s’han dut a terme als següents centres:

ALELLA: Escola Hamelin- Internacional Laie (infantil i primària)

ARENYS DE MUNT: CEIP Sobirans (infantil i primària)

DOSRIUS: CEIP del Pi

PINEDA DE MAR: CEIP Poble Nou (infantil i primària)

PREMIÀ DE MAR: CEIP La Lió (infantil i primària) i CEIP Mar Nova (infantil i primària)

TEIÀ: SES de Teià (ESO)

La campanya es perllongarà durant aquest primer trimestre de 2012

Apunta-t’ho: Recicla BÉ!

Les accions de sensibilització ambiental per a escolars formen part de la segona fase de la campanya “Apunta-t’ho: Recicla BÉ!” que el Consell Comarcal va realitzar els mesos de juny i juliol de 2011. Com el seu nom indica, l’objectiu és conscienciar la població de la necessitat no només de reciclar, sinó de fer-ho bé: dipositant cada residu en el contenidor que li pertoca.

El ciutadà ha de tenir present que en el moment que barregem fraccions estem incorporant a la nostra bossa de la brossa els anomenats “impropis” i aquests limiten la capacitat de reciclatge de la resta de residus que sí que han estat ben seleccionats a l’hora que rebaixa la qualitat del producte resultant, principalment quan es tracta de matèria orgànica. Per tot això, l’Agència de Residus sanciona els ajuntaments que aporten als centres de reciclatge un percentatge elevat d’impropis. Cal, doncs,  que tots hi col·laborem per aconseguir valoritzar els nostres residus.