Parlem amb un petit comerç del programa Consolida’t

 


Gràcies al Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme, la Montse Castañé ha participat en la darrera edició del Programa Consolida’t. En aquesta entrevista ens explica com ha estat la seva experiència, després de fer-se càrrerc del celler familiar i iniciar un nou model de negoci.

– Explica’ns a grans trets la història del Celler Castañé


El Celler Castañé és una bodega fundada l’any 1971 per en Josep Castañé i que, ara actualment i des del 2012 la portem en Jordi (el nostre sommelier) i jo mateixa, la Montse Castañé. Actualment i cada vegada més ens estem especialitzant en tenir productes de petits viticultors, tant de vins ecològics com de vins naturals.


– Què és el que més t’agrada de la feina al celler?  


El que més m’agrada és el tracte amb el públic del dia a dia, i tenir l’oportunitat de donar a conèixer el món del vi a la gent i que els hi arribi a apassionar com a nosaltres.


 – Sempre t’has dedicat al món del vi? 


No, durant molts anys he anat desenvolupant altres professions.


 – Què et va animar a portar la gestió del celler? 


Abans d’agafar la gestió del celler, treballava en empresa i volia un canvi. Llavors el meu pare es jubilava al cap de poc temps i vam decidir juntament amb la meva parella d’agafar el negoci ja que ell estava estudiant per ser sommelier.


 – Com vas conèixer el programa Consolida’t? 


A través del Consell Comarcal del Maresme, que em va informar i derivar al programa.  


– El Celler Castañé és un negoci de llarg recorregut, què et va fer apuntar-t’hi? 


Doncs vaig decidir participar-hi perquè els temps han canviat molt i continuen canviant molt ràpidament, i has de tenir el màxim d’eines possibles per poder fer-hi front. Ara mateix qui té un negoci no pot estar assegut esperant que els clients entrin per la porta, sinó que quasi bé has de sortir a buscar-los tu mateix. 


– S’han assolit els objectius pels què et vas decidir a participar al programa? 


En general sí, tot i que he de dir que en algun punt m’ha mancat una mica més de temps per acabar de portar tots els seus recursos a la pràctica.


– Com t’ha ajudat el programa Consolida’t amb el teu negoci? 


Sobretot m’ha ajudat a veure el negoci des d’un altre punt de vista, que sovint un mateix no veu per si sol.


 – Consolida’t és un programa de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom, que inclou sessions d’assessorament individual, sessions grupals, formació i networking. T’havies plantejat fer una formació empresarial similar en una escola de negocis? Com valores el fet de poder accedir-hi sense cost per tu, a l’estar totalment subvencionada? 


En principi no m’havia plantejat fer una formació en una escola, tot i que ara havent fet el Consolida’t no ho descarto del tot. Un petit comerç o una persona emprenedora ha de tenir l’habilitat de saber tocar totes les tecles del negoci, i moltes vegades sense suficients recursos per poder delegar i el Consolida’t és una iniciativa excel·lent per ajudar als petits comerços i persones emprenedores.


– Per quin motiu recomanaries aquest programa a altres persones per impulsar el seu negoci? 


Doncs perquè les persones emprenedores autònomes han de tenir la capacitat de saber dirigir totes les àrees del seu negoci, és per això que és molt important saber gestionar a l’hora de vendre, negociar, i comprar. El Consolida’t és ideal perquè ajuda a saber combinar totes les parts.