Platja i clima, principals atractius per als turistes que visiten el Maresme

 
Els turistes que han visitat el Maresme el 2013 han escollit la destinació atrets per les platges i pel clima de la comarca. Aquesta és una de les dades que destaca a l’enquesta de caracterització dels turistes a la Costa de Barcelona-Maresme realitzada pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb Turisme de Barcelona.

L’estudi sobre el perfil del visitant de la destinació Costa de Barcelona-Maresme s’ha fet a partir de 920 entrevistes a turistes que van pernoctat en municipis de la comarca (principalment Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat, Mataró i Caldes d’Estrac), durant la campanya de Setmana Santa o a l’estival.

Els enquestats van puntuar amb un 8,2 el Maresme i un 75,9% va assegurar que el recomanaria als seus amics i familiars com a destinació per passar les vacances. Van valorar molt positivament l’accessibiliat (4,7 sobre 5). Van declarar que l’oferta turística els havia sorprès favorablement (4,3 sobre 5), igual que el bon ambient nocturn (4 sobre 5).

Segons les dades de la mostra, el 26,8% dels turistes del 2013 van ser de nacionalitat espanyola (16 punts per sobre del 2012). Per ordre de rellevància,va seguir el visitant holandès (14,2%), l’anglès (12%), el francès (10,9%),el rus (8,8%), l’alemany (8%), el belga (4,6%), el nòrdic (3,2%), l’italià (1,9%) i l’irlandès (1,5%).

El 51,1% va dir que havia triat la destinació Maresme atret per les platges i el 43,5% pel clima de la comarca. El 14,6% per recomanació de familiars i amics i el 10,9% pel preu i les ofertes. Només el 6,3% va triar el Maresme per la seva proximitat a Barcelona. De fet, el 47,6% van manifestar que no anirien a visitar Barcelona o no ho tenien previst en el moment de ser entrevistats.

El 42,3% viatjava en família i el promig de pernoctacions al Maresme va ser de 8, una dada lleugerament superior a la registrada l’any anterior (7,3). El 44,4% va arribar a la comarca en vehicle propi, mentre el 33,1% ho va fer en avió i el 15,6% en autocar.

Podeu ampliar aquesta informació consultant les dades de l’enquesta sintetizades per l’Observatori per a la Qualitat del Maresme: