Policies Locals, Mossos d’Esquadra i les administracions implicades comencen a preparar el dispositiu de seguretat per a la celebració de la Half Challenge

S’amplia el nombre de places per cobrir la demanda d’inscripcions

  


El compte enrera ja ha començat i en poc més de 4 mesos el Maresme acollirà la Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme, la triatló internacional de mig recorregut que servirà com a banc de proves per la competició de llarga distància que, per primera vegada, es farà l’octubre a la nostra comarca. L’organització d’una prova esportiva d’aquestes característiques és força complexa i un dels aspectes que cal treballar a fons és el de la seguretat.


Amb l’objectiu d’analitzar el recorregut de la prova ciclista,des del vessant de la seguretat, aquesta setmana s’han reunit les policies municipals dels 14 municipis afectats, el servei de trànsit dels Mossos d’Esquadra, el Servei Català de Trànsit, el Consell Comarcal, l’ajuntament de Calella i l’empresa organitzadora de la prova Thisplay. La prova de bicicleta de la Half Challenge, que se celebrarà el proper 24 de maig, cobreix una distància de 90 km. Sortirà des de Calella i passarà per Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius, Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou. El recorregut està calculat perquè es pugui dur a terme en un termini mínim de 2.36 hores rodant a un promig de 40km/h i un màxim de 5.45 hores seguint una velocitat mitjana de 20 km/h. Més de 1.500 inscripcions La triatló Half Challenge Costa de Barcelona – Maresme consta de 3 proves esportives: 1,9 km de natació, 90 km en bicicleta i 21 km de cursa a peu. Els experts consideren que els circuits escollits poden arribar a situar-se com a uns dels més ràpids a nivell internacional. La natació es farà a mar obert en Calella; el circuit de ciclisme transcorre gairebé en tot el seu recorregut per la N-II i la mitja marató es farà paral·lela al mar. L’atractiu del recorregut ha despertat força interès entre els triatletes i les inscripcions han superat les expectatives inicials. Ja s’hi han apuntat més de 1.500 esportites (xifra màxima prevista), fet que ha obligat l’organització a ampliar fins a 2.000 el límit de participants. El Consell Comarcal del Maresme, a través del Pla Estratègic Maresme 2015, considera que la celebració d’aquest esdeveniment esportiu pot representar un important rellançament turístic del Maresme donat que els esportistes que solen participar en aquest tipus de proves viatgen acompanyats de les seves famílies, visiten el territori abans per estudiar els circuits i, normalment, amplien la seva estada abans i/o després de la celebració de la triatló.