Premià de Dalt celebra la Festa de l´Arbre i del Compostatge el divendres 9 de maig

La regidoria de Medi Ambient de l´Ajuntament de Premià de Dalt ha organitzat la Festa de l´Arbre i del Compostatge, una iniciativa que s´emmarca dins la campanya de la Fracció Orgànica, iniciada el mes de desembre de 2002. Aquesta festa se celebrarà el proper divendres 9 de maig i posarà a disposició dels veïns que assisteixin a la festa, compost provinent de la planta de compostatge de Granollers, lloc on es porten les deixalles orgàniques de Premià de Dalt per al seu tractament. També es preveu una plantada d´arbres utilitzant el compost.


El programa de la primera Festa de l´Arbre i del Compostatge de Premià de Dalt consistirà en una actuació de pallassos, que tindrà lloc a la zona d´El Xamorot (situada a l´entrada de les urbanitzacions de Sot d´en Pi i Puig de Pedra) i que amenitzarà una demostració de la qualitat del compost i de com cal aplicar l´adob als nostres jardins, mitjançant una plantada d´arbres que duran a terme els nens i nenes de les escoles públiques Marià Manent i Santa Anna. Fins les sis de la tarda es repartirà compost entre els assistents a la festa i es faran explicacions sobre el seu ús.

L´Ajuntament de Premià de Dalt va iniciar el passat mes desembre un nou servei de recollida selectiva, la recollida de la fracció orgànica, amb la finalitat d´aconseguir, com explica la regidora de Medi Ambient, Margarita Amado (CIU) ”una disminució de les tones de residus que s´incineren i, donar el tractament més adient a cadascun d´ells que permeti una major recuperació del material”. A través de la Generalitat, el consistori va repartir cubells de recollida de la fracció orgànica a cada veí del poble, així com un paquet de bosses de polpa de blat de moro, destinades a aquest tipus de residu.

Des de l´inici del servei a Premià de Dalt, s´han recollit 135.000 kg de fracció orgànica al municipi, els quals s´han convertit en 40.500 kg d´adob. Això ha estat possible, segons la regidora de Medi Ambient, “a la col·laboració dels veïns i veïnes de Premià de Dalt, que han separat la seva matèria orgànica dela resta de residus”, afegeix Margarita Amado, “per aquest motiu volem donar les gràcies a tota la població que participa i animar-la a continuar realitzant la recollida selectiva de la matèria orgànica, contribuïnt a una millora notable del nostre medi ambient”.