Premià de Mar fa un homenatge a diferents referents de la cultura catalana

La inauguració de la nova plaça Oriol Martorell mostrarà la primera escultura d’estil realista que el músic tindrà a Catalunya. Concebut com a un espectacle de teatre al carrer, el proper diumenge 6 d’abril, s’inauguraran a Premià de Mar diversos carrers i, especialment, la nova plaça dedicada al músic, historiador i fundador de la Coral Sant Jordi, Oriol Martorell.


L’espectacle s’iniciarà a les 12h un cop arribi a la nova zona verda (2.050m2 situats al carrer Enric Granados entre la Riera i el carrer de la Plaça, al costat de la plaça de Joan Font) la cercavila que s’haurà passejat per diversos llocs de la vila.

En aquell moment començarà un espectacle de teatre de carrer que s’aturarà acuradament en la vida i obra de cadascú dels homenatjats a la inauguració.

Domènech i Montaner, Salvador Espriu, Maria Aurèlia Capmany i el premianenc Joan Vilanó (autor de la sardana Premianenca) són els noms que s’han posat als nous carrers oberts als terrenys de Can Boter i que rebran una al·legoria teatral de la seva obra amb música, dansa i animació, plena de sorpreses. Finalment, s’inaugurarà la plaça d’Oriol Martorell i es coneixerà l’escultura d’estil realista, que d’aquest músic, ha fet l’escultor premianenc Xavier Martos.

L’actuació de la Coral de Sant Jordi, el Cor Ponent, el Cor Llevant i de la Coral L’Amistat tancaran la diada lúdica que s’acomiadarà amb sorpreses de color i so. La proposta de teatre al carrer i acció lúdica va a càrrec del grup de teatre La Cremallera.

Prèvia a la presentació de l’obra de l’Oriol Martorell, un breu parlament de l’alcaldessa de Premià de Mar, Maria Jesús Fanego donarà per inaugurat, de manera oficial, tant la nova zona verda com els nous carrers.

A la inauguració també assistiran familiars i entitats vinculades a fundacions o associacions dels homenatjats.

Servei de Premsa: 93 741 74 28 / 74 12 659 59 24 53 cruzcj@premiademar.org