Programa 30 Plus: subvenció per a la contractació de personal

Tipus: Ajut a la contractació
Convocatòria: Subvencions corresponents a la Línia 2, entitats contractants del Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys (SOC–30 Plus)
Adreçat a empreses, persones autònomes, societats civils privades i entitats i institucions sense afany de lucre
Descripció:
Serà subvencionable la contractació professional mitjançant un contracte laboral, que obligatòriament haurà d’incloure un mínim de 20 hores i un màxim de 100 hores de formació.

Les persones contractades han de tenir 30 anys o més i en situació de desocupació. Es podran prioritzar persones d’aquest col·lectiu, que d’acord amb les dades del mercat de treball, es constati que tenen més dificultats d’inserció.
Es podran formalitzar un màxim de 5 contractes.

Quanties: La quantia de la subvenció a atorgar a les entitats contractants per desenvolupar l’actuació d’experiència professional mitjançant contracte laboral serà de 1.260,00 euros/mes per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista. La subvenció serà de màxim 9 mesos.

S’efectuarà el pagament del 80% un cop s’hagi concedit la subvenció. El 20% restant es pagarà una vegada justificada l’actuació.

Termini d’execució: S’iniciarà l’1 d’octubre de 2023 i finalitzarà com a màxim el dia 30 de setembre de 2024.

Les entitats contractants han de ser seleccionades prèviament per les entitats promotores. Segons l’àmbit territorial on pertanyi l’empresa interessada, l’ajut haurà de ser tramitada per l’entitat promotora corresponent:

– Ajuntament de Blanes: Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna, Tordera.
– Ajuntament de Badalona: Montgat, Alella, Tiana i el Masnou.
– Ajuntament de Mataró: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Mataró, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
TRAMITAR LA SUBVENCIÓ: Termini sol·licitud: 03 d’octubre de 2023 fins al 01 de juny de 2024, ambdós inclosos.
Accès al tràmit: A través de l’entitat promotora corresponent
MÉS INFORMACIÓ:Resolució: Convocatòria (en base a l’Ordre TSF/132/2018)
Enllaç: 30plus.soc@gencat.cat