Prop de 3.000 usuaris han passat aquest estiu per la Biblioplatja d’Arenys de Mar

La Biblioplatja d’Arenys de Mar ha acomiadat ja la temporada i el balanç és molt positiu. La Biblioteca Pública Pare Fidel Fita considera que la iniciativa ha tornat a ser un èxit, per la bona acollida que ha tingut entre els prop de 3.000 usuaris que han passat per les instal·lacions de la plaça de les Palmeres.


Les dades estadístiques demostren la consolidació definitiva d’un equipament que any rere any es converteix en un clàssic de l’activitat cultural estiuenca de la vila. Aquest estiu han visitat la Biblioplatja 2.851 persones, xifra que s’equipara a les de l’any passat i que consolida l’impacte que la Biblioplatja ha exercit sobre els visitants durant els dos darrers anys. El nombre d’usuaris que han utilitzat el servei de préstec han augmentat considerablement i també ha crescut el volum de documents prestats. Un any més, les activitats culturals i lúdiques realitzades al llarg dels dos mesos de Biblioplatja han estat també un èxit i han rebut 941 assistents.

Paral·lelament, cal destacar la tasca que la Biblioplatja ha realitzat com a punt d’informació turística local i que és necessari englobar en el marc del programa de Turisme, del qual la biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar forma part. Des de la Biblioplatja s’ha facilitat tot tipus d’informació sobre la localitat en un intent de fer més profitosa la visita de la vila als turistes que ho demanessin. No obstant això, cal buscar en els tallers de cuina, la narració de contes per a adults i per a infants i la realització de diferents tallers de manualitats per als més petits els elements clau a l’hora de significar l’èxit d’una Biblioplatja que l’estiu vinent tornarà a oferir la possibilitat de gaudir del plaer de la lectura a la vora de la mar.