Què és el Programa Referents d’Ocupació Juvenil?

El Programa Referent d’Ocupació Juvenil és una iniciativa promoguda pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Ensenyament i la Direcció General de Joventut amb l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional mitjançant el treball en xarxa i transversal entre els diferents dispositius que treballen amb persones joves, per tal d’oferir els recursos més convenients en funció de les casuístiques personals i/o socials de cadascú, mitjançant l’establiment d’unes unitats especialitzades en el territori.

A qui s’adreça?  • A persones joves d’entre 16 i 29 anys residents a la comarca del Maresme, que necessitin suport, orientació i acompanyament per la continuïtat formativa i/o la transició al món laboral.


En què consisteix?  • Atenció directa a joves:     – Disposaràs d’una atenció personalitzada per part de la Tècnica Referent d’Ocupació Juvenil per informar-te sobre l’oferta formativa existent, facilitant-ne les eines i recursos necessaris per la preparació i accés a la recerca activa de feina i/o altres interessos que puguin ser del teu interès.    – Les accions d’informació, orientació i acompanyament podran constar d’una única sessió de caire informatiu o d’un procés més ampli format per diferents sessions en funció de la teva situació personal.    – Les actuacions poden ser individuals o grupals depenent dels objectius que es vulguin assolir i dels continguts que siguin necessaris treballar (aproximació al context laboral, motivacions i interessos professionals, mercat de treball i ocupacions, informació sobre estudis, recerca de feina, etc).


Apunta-t’hi!


Si t’interessa, demana cita prèvia per rebre informació i assessorament individualitzat per part de la tècnica referent del programa omplint el següent formulari.