Regidors del Maresme expressen la seva preocupació pel desbordament que pateixen els serveis socials municipals

La Consellera Delegada de Serveis a les Persones, Neus Serra, ha presidit la reunió de regidors de serveis socials de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal del Mareme en el decurs de la qual els municipis han compartit inquietuds sobre la dificultat d’atendre l’increment de ciutadans que es troben amb dificultats de subsistència com a conseqüencia de la crisi. Hi han assisitit representants polítics de 17 municipis.


La reunió convocada pel Consell Comarcal del Maresme tenia un triple objectiu: informar als municipis de la feina que realitza des de l’àrea de Serveis a les Persones, explicar les novetats del contracte programa signat recentment amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania i posar en comú les principals necessitats i inquietuds dels responsables municipals de serveis socials.

En aquest darrer apartat, els regidors han coincidit que una de les principals inquietuds dels ajuntaments és com resoldre les noves problemàtiques socials dels ciutadans com a conseqüència de la situació econòmica que s’està vivint i que està afectant a nous perfils d’usuaris dels serveis socials municipals.

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Maresme ha explicat els criteris que se seguiran en el repartiment als ajuntaments dels ajuts d’urgència social destinats a famílies necessitades.

El CCM també ha informat sobre la  propera creació del servei d’informació i atenció a la dona, la creació del servei de gestió directa SAD a la dependència per tres municipis (Sant Pol, Sant Andreu de LLavaneres i Canet de Mar), immigració, ajuts de lloguer, transport adaptat per a persones amb disminució …

També, Neus Serra ha informat als regidors sobre la posada en marxa d’una interessant iniciativa de la Comunitat Terapèutica del Maresme i de les emissores de ràdio municipal que a partir de la setmana vinent incorporaran a la seva programació dos espais divulgatius a l’entorn de les malalties mentals. Aquest nou programa porta per títol ObertaMent.