Remunta la contractació al Maresme fent disminuir l’atur

 

Primer mes amb dades positives. El dinamisme del sector serveis, i en especial de l’hostaleria, ha frenat la tendència a l’alça de les xifres d’atur. Segons les dades fetes públiques per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, durant el mes de març ha remuntat la contractació i el volum de persones sense feina al Maresme ha disminuit en 532.

Percentualment la disminució de l’atur al Maresme ha estat superior a la registrada a la província de Barcelona i a la del conjunt de Catalunya. Mentre a la comarca s’ha comptabilitzat una reducció de l’atur de l’1,32%, a la província ha estat del 0,08% i a Catalunya del 0,58%. En xifres absolutes, al Maresme hi ha hagut 532 persones que han trobat feina. La xifra total de persones desocupades és de 39.715 i la taxa d’atur comarcal se situa en el 17,1%, 1 punt per sobre de la provincial i de la catalana.

Els homes s’han beneficiat més que les dones. Entre el col·lectiu masculí s’han registrat 413 aturats menys i entre les dones la disminució ha estat de 119. Pel que fa a grups d’edat, la nova contractació s’ha concentrat entre els 16 i els 44 anys.

L’analisi de les dades per sectors econòmics que du a terme l’Observatori de Desenvolupament Local constata que el principal sector en el qual s’ha concentrat l’ocupació ha estat els serveis i en menor volum la construcció. En canvi, a l’agricultura i entre el col·lectiu de persones que consten sense ocupació anterior (SOA) s’ha detectat un lleuger augment de l’atur. A la indústria no hi ha hagut moviments.

DADES PER MUNICIPIS

El mes de març ha deixat un descens de les xifres d’atur a 19 dels 30 municipis del Maresme: Alella, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Pemià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.

Els municipis que registren una taxa d’atur superior a la mitjana comarcal són: Pineda de Mar (21,94%), Mataró (21,41%), Tordera (21,03%), Calella (18,91%), Malgrat de Mar (18,49%), Premià de Mar (17,58%), Palafolls (17,43%) i Canet de Mar (17,22%).

Podeu ampliar informació, consultant el Report d’Atur del mes de març elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme: