El CCM ajudarà els emprenedors i aùtònoms a consolidar el seu negoci

 

El servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme amplia funcions. No només destinarà esforços a assessorar i orientar els autònoms i emprenedors en la posada en funcionament del seu negoci, sinó que farà un acompanyament per ajudar en la seva consolidació. En aquesta tasca comptarà amb el suport de SECOT, entitat formada per voluntaris sèniors experts en assessorament empresarial.

Des de 2009, el servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme (abans Maresme Centre de Negocis) ha ajudat a crear 301 nous negocis a la comarca. L’iterès o la necessitat de buscar una sortida laboral en l’autoocupació és creixent i cada vegada són més les persones que volen posar en pràctica les seves  idees i projectes.

El servei d’emprenedoria els assessora i els ajuda a realitzar el Pla d’Empresa, una eina útil per a valorar la viabilitat del seu negoci i fer que l’emprenedor treballi i conegui els aspectes més importants per a posar en funcionament la seva empresa. El 2011 es van realitzar 450 accions d’assessorament personal; es van finalitzar 160 plans d’empresa i es va ajudar a la creació de 130 petites empreses.

El Consell Comarcal valora molt positivament aquestes dades, però considera que no n’hi ha prou a ajudar els emprenedors en la creació del seu negoci, sinó que cal també donar-los suport en el seu creixement i sostenibilitat.

Davant d’aquesta reflexió, el CCM ha signat un conveni amb SECOT que permetrà al servei d’emprenedoria comarcal vetllar per la consolidació de les empreses del Maresme que necessitin suport d’assessorament tècnic per a reforçar el seu negoci o reorientar les seves activitats.

Els autònoms, emprenedors o empresaris que hi estiguin interessats poden informar-se en els serveis de promoció econòmica dels ajuntaments o bé contactar directament amb el Consell Comarcal del Maresme. Tel. 93 693 14 50. Correu electrònic: emprenedoria@ccmaresme.cat .