Repunt de l’atur al sector serveis i a l’agricultura del Maresme

 

La xifra de persones sense feina ha tornat a créixer al Maresme. És el quart mes consecutiu que es tanca amb un increment de l’atur. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la pujada de l’atur s’ha centrat en el sector serveis que ha registrat un augment del 4,86% i a l’agricultura (+1,75%).

782 maresmencs i maresmenques es van inscriure a les oficines d’ocupació el mes de novembre. El 71,8% d’aquests provenen de l’hostaleria, l’activitat econòmica que, conjuntament amb el comerç i les activitats administratives, aplega un volum més important de persones sense feina al Maresme. A la comarca hi ha 27.409 ciutadans i ciutadanes que cerquen feina i les 3 activitats econòmiques que concentren una major demanda són el comerç (17%), l’hostaleria (15%) i les activitats administratives (13%). 

El sector econòmic que ha tingut una devallada percentual més important de l’atur va ser la construcció que va veure reduir-se la bossa de demandants de feina en un 2,16%. També va experimentar una reducció el col·lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior). En aquest cas la baiada va ser de l’1,91%. Finalment la baixada de la desocupació a la indústria va ser del 0,52%.

El balanç municipal presenta un increment de l’atur en 22 municipis i una reducció en 8: Alella, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Vilassar de Dalt.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: